Računalniki za starejšePrijave za brezplačen računalnik so potekle.


V letošnjem letu bomo skupaj z Društvom Duh časa podarili računalnike starejšim, ki si nakupa računalnika ne morejo privoščiti.


Društvo za trajnostni razvoj Duh časa že osmo leto razvija proces ponovne uporabe računalniške opreme. Rabljeno računalniško opremo, ki jo donirajo organizacije in posamezniki, tehnično prenovi in opremi s prosto dostopnimi odprtokodnimi programi. Pripravljene računalniške komplete nato v okviru dejavnosti Računalniki za socialno ogrožene podari tem, ki si nakupa ne morejo privoščiti.


Ker pa je donatorjev rabljene računalniške opreme vsako leto več, so se v društvu odločili izvesti akcijo Računalniki za starejše. Domač računalnik je postal nujno orodje v današnjem razvitem svetu, hkrati pa mnogi starejši računalnika nimajo ali ga ne znajo popolnoma uporabljati. 

V okviru akcije Računalniki za starejše na 19. Festivalu za tretje življenjsko obdobje želi društvo podariti 150 računalniških kompletov, opremljenih z odprtokodnimi programi pripravljenimi za uporabo.


OBRAZEC ZA PROSILCE

Vse prosilce za brezplačni računalnik naprošamo, da oddajo podatke preko obrazca, ki je na voljo spodaj! Na osnovi zbranih informacij, vam bomo preko elektronske pošte posredovali točnejše informacije o morebitni dodelitvi in prevzema računalnika.


PREVZEM RAČUNALNIKOV
Računalnik (računalnik, tipkovnica, miška) boste lahko prevzeli v času 19. Festivala za tretje življenjsko obdobje (od 1. do 3. oktobra v Cankarjevem domu). Vsa ostala navodila bodo še sledila.

 

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke