E-PRIJAVA ZA SODELOVANJE
 
 FOTO GALERIJA
 
 
 

 

20. Festival za tretje življenjsko obdobje poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.
 
 
 
 
 

Aktualne novice

Legenda:
- primerno za otroke - medgeneracijsko - zdrav življenjski slog
 
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >>
 

Soustvarjajte z nami 16. F3ŽO

14.03.2016

Po uspešno izpeljanem 15. Festivalu za tretje življenjsko obdobje z veseljem napovedujemo prihodnji festival. Dobimo se na
16. Festivalu za tretje življenjsko obdobje
od 28. do 30. septembra 2016
v Cankarjevem domu v Ljubljani

Vašo prijavo že lahko oddate prek elektronske prijavnice, če to storite do 15. aprila 2016, si lahko zagotovite nižje cene razstavnih prostorov!

Prav kmalu bomo objavili tudi Vabilo k sodelovanju, zato ostanite z nami!


Ekipa F3ŽO
 
 
dr. Vid Pečjak ob prejemu priznanja častni ambasador festivala (2012, arhiv F3ŽO)

dr. Vid Pečjak, prvi častni ambasador festivala

01.03.2016

V 88. letu starosti se je poslovil pisatelj in psiholog Vid Pečjak. Celotna ekipa Festivala za tretje življenjsko se ga spominja med drugim tudi kot prvega častnega ambasadorja festivala. Najvišje odličje festivala je bilo prvič podeljeno v letu 2012.

Od prvega leta je bilo festivalsko dogajanje prežeto s številnimi predstavitvami in razpravami o medgeneracijskem sodelovanju in aktivnem staranju. O svojem življenju in delu, medgeneracijskem sodelovanju ter pomenu naziva častni ambasador festivala je dr. Vid Pečjak spregovoril v interjuju leta 2013 za oddajo Storž na Radio Prvi Radia Slovenije.

Intervjuju lahko prisluhnete TUKAJ.
 
 
 
Zaključna slovesnost v Linhartovi dvorani

15. F3ŽO zaključen

01.10.2015

Ob 18. uri se je v ljubljanskem Cankarjevem domu po treh dneh zaključil že 15. F3ŽO, ki je od 29. septembra 2015 do 1. oktobra, na dan, ko po vsem svetu obeležujemo mednarodni dan starejših, vnesel pestro festivalsko vzdušje prek zanimivih dogodkov, podal številne informacije in povezoval vse generacije. Poleg številnih novosti v programu, je festival dosegel tudi mednarodno raven s predstavništvi iz 10 držav, v treh dneh pa ga je obiskalo nekaj več ko 15.000 obiskovalcev. Na sejemski razstavi je sodelovalo nekaj več kot 160 razstavljavcev, program pa je soustvarjalo več kot 2.000 posameznikov.

Ob tej priložnosti se organizatorji zahvaljujemo vsem, ki ste podprli festival, tako vladnim kot nevladnim organizacijam, društvom, zvezam, ustanovam, podjetjem, prostovoljcem  in drugim posameznikom, ter z veliko mero dobre volje napovedujemo prihodnji festival, ki bo v letu 2016 potekal prav tako v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Več v zaključnem sporočilu za javnost tukaj, povzetki razprav pa so na voljo tukaj.
g. Davor Dominkuš ga. Marija Pukl

Vabljeni k ogledu fotogalerije tukaj:
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >>

Naročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke