E-PRIJAVA ZA SODELOVANJE
 
 FOTO GALERIJA
 
 
 

 

20. Festival za tretje življenjsko obdobje poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.
 
 
 
 
 

Aktualne novice

Legenda:
- primerno za otroke - medgeneracijsko - zdrav življenjski slog
 
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >>
 

Napovedujemo programsko izjemno bogat festival!

16.06.2016

F3ŽO vas ponovno z veseljem pričakuje v Cankarjevem domu v Ljubljani od 28. do 30. septembra 2016. Letos poteka že šestnajstič, že nekaj let pa je njegovo geslo Vsi smo ena generacija!, s katerim organizatorji želijo poudariti, da družbo skupaj soustvarjamo prav vse generacije. V letošnjem letu festival gosti tudi Slavnostno akademijo ob 70-letnici delovanja Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS).

Na sejemskih razstavnih prostorih se predstavlja letošnja novost - Park alternativnih metod zdravljenja, dodatno pa bomo obogatili program tudi v Festivalski kuhinji. Obiskovalci boste lahko v času sejma po ugodnejših cenah kupovali različne izdelke in preizkusili številne meritve.

Bogat bo tudi kulturni program na dveh odrih ter izobraževalni program v štirih predavalnicah in v Odprti delavnici, letošnji strokovni program festivala pa bo, poleg prizadevanja k ustvarjanju dolgožive družbe in aktivnega staranja, namenjen tudi ustvarjalnosti starejših pod geslom Talent se ne stara.

Častni pokrovitelj festivala bo že drugo leto predsednik Vlade dr. Miro Cerar.

Več o dogajanju si lahko preberete tudi .
 
 

V letošnjem letu kar dva glasbena uvoda v festival

14.06.2016

Aktiv veteranskih godb bo v letošnjem letu obeležil 16. F3žo s kar dvema godbeniškima dogodkoma:
  • 10. Festival veteranskih godb, ki bo potekal 9. julija ob 15. uri v Laškem, kot tradicionalni glasbeni uvod v 16. Festival za tretje življenjsko obdobje in
  • koncert Slovenske veteranske godbe na MID EUROPE v Schladmingu 15. julija, ki pa predstavlja mednarodni uvod v 16. F3ŽO!

Veselimo se prijetnih glasbenih not, ki se bodo nadaljevale v treh festivalskih dneh na kar dveh kulturnih odrih!
 
 

Slavnostna akademija ob 70-letnici delovanja ZDUS v sklopu 16. F3ŽO

09.06.2016
Petek, 30. 9. 2016 s pričetkom ob 14. uri v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma


Zveza društev upokojencev Slovenije (ZDUS) deluje že od leta 1946 in je po številu članstva in društev (509) ena največjih nevladnih organizacij v Sloveniji. Leto 2016 je za zvezo še posebej pomembno, saj praznuje visok jubilej, ki je 70 let organiziranega delovanja v slovenskem prostoru. V ta namen zveza pripravlja več aktivnosti, ki bodo imele svoj vrhunec na slavnostni akademiji, ki bo potekala v sklopu 16. Festivala za tretje življenjsko obdobje v petek, 30. septembra 2016, ob 14. uri v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Slavnostna akademija bo združila kulturni program društev upokojencev, razvitje prapora in predstavitev jubilejnega zbornika ob 70-letnici v svečani dogodek, katerega namen je izpostaviti pomen, ki ga ima tako pomembna organizacija pri ustvarjanju aktivne in dolgožive družbe.

Slavnosti govornik in pokrovitelj akademije bo predsednik vlade RS dr. Miro Cerar.

Akademija bo hkrati zaključni dogodek 16. F3ŽO.

Slavnostne akademije, ki bo hkrati zaključni dogodek 16. F3ŽO, se bo mogoče udeležiti z vabilom Zveze društev upokojencev Slovenije. Za več informacij se oglasite tajništvu ZDUS tajnistvo@zdus-zveza.si, 01 62 05 472 in 041 474 941.

 
 

Prijave na F3ŽO do 24. junija

03.05.2016

Več kot 15.000 obiskovalcem festivala se lahko predstavite s svojo ponudbo informacij, izdelkov, ali storitev za starejše, za aktivno starost, za povezovanje med generacijami in za medgeneracijsko solidarnost.

Sodelujete lahko:
  z razstavnim prostorom v enem izmed tematskih parkov na sejemski razstavi,
  v izobraževalnem ali kulturnem programu z zanimivim predavanjem, delavnico, okroglo mizo, ali nastopom na odprtem odru,
  kot sponzor festivala, kar vam zagotavlja večjo prepoznavnost v okviru festivala,
  z oglaševanjem preko promocijskih kanalov, ki so na voljo v okviru festivala,
  s prispevanjem nagrade v sklad nagradne igre ali sklad za nagrade na natečajih festivala.

  Zadnji rok za prijavo: 24. junij 2016.

Več informacij
 
 

Izteka se prvi prijavni rok

12.04.2016

V petek, 15. aprila, se izteka prvi prijavni rok za ugodnejše sodelovanje na 16. Festivalu za tretje življenjsko obdobje. Ne spreglejte skoraj 30 % nižjih cen pri sodelovanju z:
  • opremljenim razstavnim prostorom, ki vključuje talno oblogo, obodne stene, dve polici, mizo, dva stola, električni priključek, enoten tipski napis razstavljavca in koš za smeti
v prvem prijavnem roku za samo 120 EUR/m2 (namesto 158 EUR/m2)
  • neopremljenim razstavni prostor, ki je popolnoma prazen (brez sten in talne obloge ter druge opreme in ga lahko opremite sami)
v prvem prijavnem roku za samo 92 EUR/m2 (namesto 122 EUR/m2)
  • promocijskim pultom, ki vključuje pult in tipski napis razstavljavca
v prvem prijavnem roku samo 480 EUR/kos (namesto 632 EUR/kos)
  • programom v eni od M dvoran v okviru Cankarjevega doma
v prvem prijavnem roku samo od 170–210 EUR/uro, odvisno od velikosti predavalnice (namesto 250–290)
Prvi rok za prijavo s posebnimi ugodnostmi: 15. april 2016.

Preverite ostale oblike sodelovanja in se nam pridružite na največjem dogodku za povezovanje generacij na tem delu Evrope!

Ostale oblike sodelovanja so na voljo .
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >>

Naročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke