E-PRIJAVA ZA SODELOVANJE
 
 FOTO GALERIJA
 
 
 

 

20. Festival za tretje življenjsko obdobje poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.
 
 
 
 
 

Aktualne novice

Legenda:
- primerno za otroke - medgeneracijsko - zdrav življenjski slog
 
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >>
 
govorec na odprtju g. Janez Sušnik
Foto: Andraž Fijavž Bačovnik

Utrinki z uradnega odprtja

28.09.2016

Danes se je ob 9. uri danes začel že 16. Festival za tretje življenjsko obdobje. Na otvoritveni slovesnosti, ki je potekala ob 10. uri v Linhartovi dvorani, je ministrica za delo dr. Anja Kopač Mrak v nagovoru pozvala k iskanju celovitega odgovora na izzive dolgožive družbe. Opozorila je, da so starejši še vedno med najbolj izpostavljenimi tveganju revščine in socialne izključenosti. Celoten prispevek z uradne otvoritve je pripravila STA in je dostopna na spodnji povezavi:

docx16. Festival odprl svoja vrata_28. september 2016 > (.docx 62KB)

Ostali povzetki razprav >

   
g. Zoran Janković, župan MOL   ministrica dr. Anja Kopač Mrak, MDDSZ   g. Janez Sušnik
         
     
Uradni protokolarni orkester RS   Prejemniki priznanj za dolgoletno sodelovanje
   
         

 
 

Strokovni in svečani dogodki prvega dne

28.09.2016

Ob 9. uri se je pričel že 16. Festival za tretje življenjsko obdobje, ki bo potekal vsak dan od 9. do 18. ure vse do petka, 30. septembra. V današnjem dnevu ne gre za zamuditi:
 • 10.00, uradna slovesnost ob odprtju festivala (Linhartova dvorana)
 • 11.30, sprejem ministrice za delo Kopač Mrakove za predstavnice in predstavnike organizacij in združenj starejših ter nevladnih organizacij v Republiki Sloveniji (preddverje Gallusove)
 • 12.45, predavanje: Boljši svet za vse (dvorana M1)
 • 12.45, predstavitev dobrih praks medgeneracijskega učenja in izobraževanja v luči demograskih izzivov (dvorana M2)
 • 14.00, otvoritvena okrogla miza 16. festivala: Predstavitev glavnih ciljev strategije dolgožive družbe (Kosovelova dvorana)
 • 16.00, okrogla miza: Socialna vključenost starejših na Zahodnem Balkanu (preddverje Gallusove dvorane) novo v programu
 • 16.00, 8. večer pesmi in plesa (Linhartova dvorana)
 • 16.15, predstavitev: Novosti v prometni signalizaciji in varna cestna infrastruktura (dvorana M2)
 • 16.45 Hospicafe: pogovor o življenju in minljivosti (dvorana M3)
 
 

SLAVNOSTNO ODPRTJE FESTIVALA - 28. september 2016

kdaj: ob 10. uri
lokacija: Linhartova dvorana


Uradni protokolarni orkester Republike Slovenije bo pod dirigentsko palico Tomaža Kmetiča skozi zanimiv program, ki ga bodo obogatili raznoliki gosti, počastil petindvajsetletnico naše države. Na odru se jim bodo pridružili: PEVSKA SKUPINA CINTARE, OTROŠKA FOLKLORNA SKUPINA DOBREPOLJE, MATJAŽ MRAK, ALMA MERKLIN in TONE PARTLJIČ. Program bo povezoval Tomaž Simetinger, udeležence na svečanosti pa bodo nagovorili g. Janez Sušnik, predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije, g. Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana, slavnostna govorka pa bo dr. Anja Kopač Mrak, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Na svečanosti bodo podeljena tudi priznanja za dolgoletnos odelovanje, imenovan pa bo tudi ambasador 16. festivala.
Kulturni program pripravlja Javni sklad RS za kulturne dejavnosti.

Vljubno vabljeni!


   
   
 
 

Meritve krvnega sladkorja in holesterola

26.09.2016

Tudi letos bo na festivalu postavljena prepoznavna modro-bela diabetes INFO točka, zdravstvene kampanje Bodi odličnjak!,  na kateri vam bodo prijazne predstavnice izmerile krvni sladkor in holesterol, posvetovali pa se boste lahko tudi o zdravi prehrani.

Z obiskom diabetes INFO točke se boste poleg meritve sladkorja v krvi podučili o pomenu pravočasnega odkrivanja povišanega sladkorja za omejevanje diabetesa in preprečitev diabetičnih zapletov. V Sloveniji sicer kar ena tretjina oseb z diabetesom ne ve, da ga ima. Po opravljeni meritvi sladkorja boste prejeli zdravstveno obvestilo z vašimi rezultatom in referenčnimi vrednostmi, z začetkom Festivala  pa bo izšla tudi publikacija Diabetes, ki z 200.000 izvodi prinese najaktualnejše novice o diabetesu v najbolj oddaljene kotičke Slovenije.
 
 
 
Vir fotografije: MedcityNews

NOVO! Skupinski nastop ministrstev s predstavitvijo e-storitev za starejše

24.09.2016

Na letošnjem festivalu boste obiskovalci lahko spremljali predstavitev e-naročanja, e-storitev in e-portalov, ki vam bodo olajšali marsikatero odločitev in skrajšali marsikatero pot. Na skupnem prostoru ministrstev vam bodo na voljo informacije kot na primer:
 • vpis v zemljiško knjigo;
 • raba centralnega registra oporok;
 • predstavitev 25 različnih vlog, med drugim tudi za vojne veterane in žrtve nasilja;
 • možnost oddaje anonimne elektronske e-prijave kaznivih dejanj;
 • predstavitev e-portalov za iskanje informacij, novic, dogodkov in knjig s področja kulture
 • in še veliko drugega.
Vabljeni v prvo preddverje na skupni razstavnih prostor ministrstev!

 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >>

Naročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke