E-PRIJAVA ZA SODELOVANJE
 
 FOTO GALERIJA
 
 
 

 

20. Festival za tretje življenjsko obdobje poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.
 
 
 
 
 

Novice

Legenda:
- primerno za otroke - medgeneracijsko - zdrav življenjski slog
 
 
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>
 

Objavljen je zbornik 14. Festivala za tretje življenjsko obdobje

25.11.2014

Festival za tretje življenjsko obdobje ni le prostor za druženje, kulturniško udejstvovanje in nabiranje novih znanj. Je tudi priložnost, da se starejši, organizacije (ki delajo z njimi in za njih) ter drugi, ki se zanimajo za teme pomembne za starejše, dobijo in iščejo nove zorne kote na nekatere najpomembnejše tematike.

Zbornik strokovnega programa 14. Festivala za tretje življenjsko obdobje je v .pdf obliki dostopen na povezavi  
 

Oglejte si fotogalerijo

05.11.2014

Vabljeni k ogledu fotogalerije letošnjega festivala, ki razkriva zelo širok izbor dogajanja - od kulturnega, strokovnega, vse do izobraževalnega programa, pa tudi številne sejemske utrinke ipd.


Ne pozabite nas spremljati na naši
Facebook strani !

 


 
 
Ambasadorka Festivala za tretje življenjsko obdobje, ga. Nevenka Lekše

Naša generacija ponovno na konju!

13.10.2014

Z današnjim dnem se na več kot 250 lokacijah pričenjajo aktivnosti Simbioza giba, projekta, ki si prizadeva, da bi z medgeneracijskim sodelovanjem, gibanjem in druženjem mlajši in starejši skupaj pripomogli k boljši kvaliteti življenja vseh.

V torek, 14. oktobra 2014 ob 10. uri bo pri aktivnostih Simbioze giba sodelovala tudi letošnja ambasadorka Festivala za tretje življenjsko obdobje, ga. Nevenka Lekše, ki se bo udeležila sprehoda od Novega trga proti trnovski plaži (Špica). Sprehod bo spremljalo petje in dobra volja pevcev zbora Generacija 57. Udeležencem se bo pridružil tudi predsednik državnega sveta Mitja Bervar.

Več informacij o projektu Simbioza giba najdete na simbioza.eu.

Se vidimo!

 
 
Seniorska sekcija Folklorne skupine COF

Festival zaključen

02.10.2014
 
14. festival za tretje življenjsko obdobje uspešno zaključen. Festival je soustvarjalo okoli 2.000 članov v več kot 200 izobraževalnih, strokovnih in kulturnih dogodkih, več kot 160 razstavljavcev, več kot 50 prostovoljcev in prostovoljk. Festival pa je obiskalo kar 15.000 obiskovalcev.

V okviru slovesnega zaključka, ki je potekalo 1. oktobra ob 16.30. uri na Odprtem odru, smo se v družbi številnih soustvarjalcev festivala in obiskovalcev poslovili od tridnevnega dogajanja.

V duhu medgeneracijskega povezovanja in gesla Vsi smo ena generacija! smo sprva prisluhnili otrokom Folklorne skupine Lilija z OŠ Jurija Vege z Moravč.

Zbrane je nato nagovoril podpredsednik za mednarodno sodelovanje v programskem svetu festivala g. Marjan Šiftar, ki je poudaril predvsem pomen vseh sodelujočih in soustvarjalcev v okviru festivala - od Zveze društev upokojencev Slovenije, do Javnega sklada za kulturne dejavnosti, Mestne občine Ljubljana, ki je podprla festival, pa tudi vsem politikom, ki so s svojo prisotnostjo poudarili pomen festivala, nato še vodstvu festivala, prostovoljcem in prostovoljkam ter medijem. Po Šiftarjevih besedah nas lahko izjemen uspeh festivala hrabri za naprej, da ga ohranjamo in bogatimo ter popeljemo tudi na mednarodno raven.

Obiskovalce je nato nagovoril še g. Mitja Bervar, predsednik državnega sveta Republike Slovenije, ki v festivalu vidi predvsem dogodek, namenjen tkanju vezi, izmenjavi znanja in pogledov in si zaželel, bi se takšni okvirji širili tudi v vsakdanje življenje. Bervar je izrazil mnenje, da je številne izzive, s katerimi se soočajo starejši, možno premostiti z aktivnostmi in informacijami, številne izmed katerih so bile predstavljene tudi v okviru festivala.

Za zaključek smo lahko uživali v folklornem nastopu seniorske sekcije Folklorne skupine COF.

Vsem sodelujočim, prostovoljkam in prostovoljcem se zahvaljujemo za sodelovanje in se nadejamo odličnega festivalskega vzdušja tudi prihodnje leto!

 

     
 
otroci Folklorne skupine Lilija
z OŠ Jurija Vege z Moravč
  obiskovalci zaključnega dogodka
     
   
g. Marjan Šiftar   g. Mitja Bervar

 

 
 

Podelili priznanja za natečaje

01.10.2014

V znamenju dvajsete obletnice mednarodnega leta družine in družinskega kmetovanja so organizatorji pripravili natečaje za otroke in odrasle, s katerimi so želeli spodbuditi k razmišljanju o medgeneracijski pomoči v družini, delu in življenju družin na podeželju, vplivu službe staršev na odnose znotraj družine ter praznovanju družinskih praznikov.

Ob slovesnem zaključku natečajev ob 14.50. uri na Odprtem odru smo podelili priznanja nagrajencem vseh natečajev. V družbi moderatorke Marijane Kolenko so priznanja prejeli tako mlajši kot starejši udeleženci. Rezulate natečajev si lahko ogledate na tej povezavi:
  • Rezultati natečajev na voljo .
 
     
Vsem nagrajencem iskreno čestitamo za dosežke in jim želimo še veliko kreativnih uspehov!
 
 
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>

Naročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke