Častni pokrovitelj 19. Festivala za tretje življenjsko obdobje je predsednik Državnega zbora mag. Dejan Židan.
 
 
 
 
 

Razstave

18. Festival za tretje življenjsko obdobje: leto 2018

     
*Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Ne zamudite umetniških razstav, ki bodo vse tri dni festivala na ogled na različnih lokacijah.

Drugo preddverje

RAZSTAVA O PRAVICAH STAREJŠIH

 

Na vplive globalnega staranja prebivalstva in povezane demografske spremembe že dalj časa opozarjajo številne mednarodne organizacije, ki spodbujajo k povezovanju in iskanju skupnih odgovorov. Iz vidika človekovih pravic se kaže vrsta področij, kjer se starejše osebe v vseh družbah soočajo z resnimi izzivi pri uresničevanju svojih pravic. Cilj razstave je tako spodbuditi razmislek o tem, kako staranje vpliva na odnos družbe do posameznika ter kako dobro so starejšim dejansko zagotovljene pravice, ki jih jemljemo za samoumevne, in pripeljati do večjega soglasja glede nadaljnjih korakov za boljše varstvo pravic te skupine prebivalstva, tako na nacionalni kot mednarodni ravni.

 

Drugo preddverje

ponedeljek, 1. oktober 2018 ob 13.00

Odprtje razstave celoletnega, 8. fotografskega natečaja v dveh kategorijah - »Obrazi« in »Prosta tema«

Obiskovalci festivala si bodo lahko ogledali motive ujete skozi fotografski objektiv, ki so jih ovekovečili natečajniki celoletnega, 8. fotografskega natečaja v dveh kategorijah »Obrazi« in »Prosta tema«. Na razstavi bo predstavljen izbor najboljših del, ki jih bo mesečno izbirala posebna žirija pod vodstvom mentorja Rajka Bizjaka. Razstavo bosta odprla Vera Pečnik, podpredsednica ZDUS in Andrej Jus, predsednik Komisije za tehnično kulturo ZDUS.

VODITA: Andrej Jus in mentor Rajko Bizjak, Zveza društev upokojencev Slovenije

 

Drugo preddverje

Ponedeljek do srede, 1. do 3. oktober 2018

Razstava novoletnih voščilnic z natečaja »Srečno 2019«

V ZDUS-ovem kotičku bo tudi razstava voščilnic natečaja »Srečno 2019«, ki sta ga pripravili Komisija za kulturo in Komisija za tehnično kulturo ZDUS. Ogledali si boste lahko ideje za novoletne voščilnice, ki so jih ustvarili člani društev upokojencev iz vse Slovenije.

Letos so motivi voščilnic posvečeni kulturni dediščini, voščilnice pa so narejene v poljubnih tehnikah, s čimer člani odražajo raznolikost v svojem ljubiteljskem likovnem in rokodelskem ustvarjanju. Pridite si ogledati, katere voščilnice je komisija letos nagradila.

Naročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke