Razstave

16. Festival za tretje življenjsko obdobje: leto 2016

     
*Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Ne zamudite umetniških razstav, ki bodo vse tri dni festivala na ogled na različnih lokacijah.

ODPRTJE RAZSTAVE LIKOVNE KOLONIJE IZOLA 2016
PRIPRAVLJATA: Zveza društev upokojencev Slovenije
Mala galerija
odprtje razstave: sreda, 28. september 12.30

razstava bo na ogled vse dni festivala

Vabljeni k ogledu razstave likovnih del, ki so nastala v času 18. likovne kolonije ZDUS »Cvetje je veselje« v mesecu maju v Izoli. Slikarji, člani društev upokojencev, so se pod vodstvom Eme Tibaut in mentorstvom priznanega slikarja Oskarja Sovinca posvetili slikanju cvetličnih motivov v tehniki akril na platno. Rezultat štiridnevne delavnice je 44 del, med katerimi je Komisija za kulturo ZDUS letos nagradila tri stvaritve. Odprtje razstave s kulturnim programom bo posvečeno 70-letnici ZDUS.


RAZSTAVA REZBARIJ V LESU IN LESENIH IZDELKOV
PRIPRAVLJATA: Alojzij Šmid in Olga Šmid

Vabljeni k ogledu razstave slik rezbarij v lesu Alojzija in Olge Šmid. Rezbarije so tematsko povezane s tradicijo, šegami in navadami, ki smo jim bili priča v preteklosti, marsikje pa se obudijo še danes. Moževo navdušenje nad rezbarijami je prevzelo tudi njegovo ženo, zato vabljeni k ogledu njunega skupnega opusa.


RAZSTAVA FOTOGRAFSKEGA NATEČAJA 16. FESTIVALA ZA TRETJE ŽIVLJENJSKO OBDOBJE
Drugo preddverje
razstava bo na ogled vse dni festivala

PRIPRAVLJATA: Festival za tretje življenjsko obdobje in Komisija za tehnično kulturo pri ZDUS

Komisija za tehnično kulturo pri ZDUS je v sodelovanju s Festivalom za tretje življenjsko obdobje  pripravila fotografski natečaj na temo »Ustvarjalnost in talent se ne starata«. Na natečaju je sodelovalo 20 natečajnikov, ki so poslali 70 fotografij. Strokovna komisija je izbrala 13 finalnih fotografij desetih natečajnikov, izmed katerih smo izbrali zmagovalce:
  1. Vinko Lavtižar (prvo mesto),
  2. Marica Roškar (drugo mesto),
  3. Ana Skobe (tretje mesto).

Odprtje razstave z uvodnim nagovorom predsednika komisije Andreja Jusa in podelitvijo priznanj avtorjem zmagovalnih fotografij bo posvečeno 70-letnici ZDUS.


       
                 
Vinko Lavtižar   Marica Roškar   Ana Skobe
                 

RAZSTAVA VOŠČILNCA SREČNO 2017
Drugo preddverje
ZDUS-ov kotiček

PRIPRAVLJATA: Zveza društev upokojencev Slovenije

Zopet pa bo z vami razstava voščilnic, ki so prispele na ZDUS natečaj Voščilnica Srečno 2017. V letošnjem natečaju je sodelovalo 56 posameznikov, ki so v 20 DU izdelali kar 200 voščilnic. Komisija za kulturo pri ZDUS je pri ocenjevanju upoštevala kriterije razpisane v natečaju: izvirnost, kreativnost, kakovost dela, moč umetniškega izraza, vsebina (likovni pristop, motiv) ter duhovitost. Izbrani so bili naslednji nagrajenci: Marija Bauer iz Kostela, Zoran Jošić iz Celja in Branka Lopič iz Ljubljane. Razstavo bomo popestrili z razstavo imenitnih črno belih in barvnih fotografij, s katerimi se boste lahko sprehodili po zgodovini Zveze društev upokojencev Slovenije.


Zmagovalne voščilnice natečaja Voščilnica Srečno 2017
                 
                 
         
                 


 

Naročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke