E-PRIJAVA ZA SODELOVANJE
 
 FOTO GALERIJA
 
 
 

 

20. Festival za tretje življenjsko obdobje poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.
 
 
 
 
 

dr. GABI ČAČINOVIČ VOGRINČIČ
Častna ambasadorka 19. Festivala za tretje življenjsko obdobje (leto 2019)

  Častna ambasadorka

Za leto dni je mesto častne amabasadorke festivala prevzela dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič.
 
 
 
 
     
 

Izredna profesorica na Fakulteti za socialno delo za področje psihologije in socialnega dela z družino, teorije pomoči in supervizijo. Je družinska terapevtka z evropsko psihoterapevtsko diplomo. Psihologijo družine ter teorijo in prakso psihosocialne pomoči družini razvija v tesni povezanosti s teorijo in prasko socialnega dela. Je avtorica in soavtorica številnih knjig, priročnikov in znanstvenoraziskovalnih člankov v tujih in domačih revijah. V svojem znanstvenem in strokovnem delovanju je posebej prepoznavna po izvirnem delovnem pristopu soustvarjanja. Ravnanje iz etike udeleženosti in perspektivne moči pri njej ni le znanstveno raziskovalni predmet, temveč njena življenjska drža  -  drža predavateljice, profesorice, raziskovalke, terapevtke, sodelavke. Na področju vzgoje in izobraževanja je v zadnjih letih sodelovala pri najrazličnejših razvojnih in raziskovalnih projektih, vodila kurikularno prenovo svetovalne službe v vrtcu in šoli, sodelovala pri pripravi koncepta dela na področju učnih težav ter številnih seminarskih strokovnega izpopolnjevanja za učitelje, ravnateljice in svetovalne delavce v šoli. Dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič je tudi zaslužna profesorica Fakultete za socialno delo Univerze v Ljubljani, saj si je skozi svojo karierno pot prizadevala, da program postane polnopravni študijski program Univerze v Ljubljani. V svojem življenju je preučevala vrednote medgeneracijskega povezovanja, predvsem v družinski celici. Dokazovala je kako pomembna je povezanost različnih generacij, kako pomembne so življenjske izkušnje starejših in energija mlajših ter kakšni so pozitivni doprinosi družbi.

Dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič je bila vpeta v Festival za tretje življenjsko obdobje od vsega začetka. Sodelovala je v strokovnih razpravah, vrsto okroglih mizah ter dajala strokovni ton s sugestijami tem, ki naj jih obravnava festival. Z svojim delom je  vrednote socialne države prenašala na svoje študente in učila mlajše generacije kaj pomeni solidarnost med njimi, zato jo Festival za tretje življenjsko obdobje kot prostor povezovanja generacij imenuje za ambasadorko 19. Festivala za tretje življenjsko obdobje.

 

Iskrene čestitke!

Ambasador/-ka 20. Festivala za treje življenjsko obdobje bo imenovan v okviru slavnostnega odprtja 20. F3ŽO 30. septembra 2020 v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma.

Naročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke