E-PRIJAVA ZA SODELOVANJE
 
 FOTO GALERIJA
 
 
 

 

20. Festival za tretje življenjsko obdobje poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.
 
 
 
 
 
 

17. Festival za tretje življenjsko obdobje
, 12. Otroški bazar in
Društvo upokojenih pedagoških delavcev Slovenije (DUPDS)

razpisujejo:

LIKOVNI NATEČAJ ZA OTROKE IN UČENCE


z naslovom:

Skupaj za jutri


   Natečaj sestavljajo trije podnaslovi:  
 
 
  1. Prijateljstvo danes in jutri  
  2. Drugačni so med nami  
  3. Moj jutri  
       

Festival za tretje življenjsko obdobje je prostor za povezovanje vseh generacij. Že 17 let išče medgeneracijske rešitve in ponuja prostor za druženje in izmenjavo idej. Glavno vodilo letošnje prireditve temelji na digitalizaciji, trajnostnemu razvoju ter medgeneracijski solidarnosti.
Včasih so imele vrednote, kot so prijateljstvo, solidarnost, strpnost in sprejemanje drugačnih, večjo vlogo v družbi. Zakaj nam ne bi otroci povedali, kako vidijo prijateljstvo danes in jutri? Kako gledajo na drugačne osebe od sebe in na kakšen način jih obravnavajo v družbi? Najboljšo vizijo pa nam lahko ponudijo z idejami, kako vidijo sebe v prihodnosti.

Predlagamo, da literarno ustvarjanje izvedete kot projektno učno delo (v učilnici ali v izbranem okolju), da bodo izbrane vsebine spodbujale vedoželjnost otrok in razširile njihov pogled ter razumevanje razpisanega naslova. Med razpisanimi temami izberete eno, prispevke vaših učencev pa bomo zbirali do 12. maja 2017.

Tudi letos bo natečaj izveden medgeneracijsko, saj bo umetniške stvaritve mladih ocenjevala strokovna komisija Društva upokojenih pedagoških delavcev Slovenije.

POGOJI SODELOVANJA

starostne skupine:     • predšolska vzgoja,
• prva triada osnovne šole (1. – 3. razred)
       
rok oddaje:     Rok za oddajo prispevkov je 12. maj 2017.
       
navodila za pripravo dela:     Sodelujoči samostojno ali pod mentorstvom mentorja/pedagoga izbere eno izmed podtem natečaja in ustvari likovno delo v poljubni obliki in likovni tehniki.
OBLIKA DELA: do velikosti A3
       
navodila za oddajo dela:     Mentor delo označi z imenom šole/vrtca, imenom in priimkom avtorja in razredom. 

Likovna dela nam pošljite na naslov:
Festival za tretje življenjsko obdobje,
Proevent d.o.o.
Dunajska 10, p. p. 3558
1000 Ljubljana, s pripisom Likovni natečaj F3ŽO
      * če želi mentor po zaključenem natečaju prejeti potrdilo o mentorstvo naj to sporoči koordinatorki natečajev
       
kriterij ocenjevanja:    
  • ustvarjalnost (občutek za likovno temo in fleksibilnost),
  • likovni jezik (barvna kompozicija, izvirnost, ustreznost izbora likovnih elementov,
  • likovni doživljaj (ustrezen vizualni znak za temo, osredotočenost na temo in likovni motiv, ekspresivnost, ustvarjalna domišljija).
Izmed del uvrščenih v ožji izbor bo ocenjevalna komisija v vsaki kategoriji izbrala tri najboljša dela v kategoriji predšolska vzgoja in tri najboljša v kategoriji 1. triada osnovne šole. Med nagrajenimi je lahko po največ eden otrok/učenec/učenka iz posamezne vzgojno-izobraževalne ustanove.
       
objava najboljših:     Avtorji najboljših literarnih izdelkov bodo prejeli priznanja, ki bodo podeljena na podelitvi priznanj zmagovalcem natečajev 17. Festivala za tretje življenjsko obdobje, 28. septembra 2017.

Likovna dela, ki se bodo uvrstila v ožji izbor bodo razstavljena v okviru likovne razstave Likovnega natečaja 17. Festivala za tretje življenjsko obdobje na samem Festivalu od 26. do 28. septembra 2017, Cankarjevem domu v Ljubljani in v okviru 12. Otroškega bazarja, od 8. do 10. septembra 2017 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.
       
       pdfRazpis_F3ZO17_LIKOVNI_NATECAJ_za_predsolske_otroke_in_ucence (.pdf 271KB)
       
       

DODATNE INFORMACIJE

Vanja Sitar, koordinatorka kulturnega in spremljevalnega programa
t: 01 300 32 04
e: vanja.sitar@proevent.si
   
   

Naročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke