15. Festival za tretje življenjsko obdobje in
Komisija za tehnično kulturo pri Zvezi društev upokojencev Slovenije
razpisujeta:

5. FOTOGRAFSKI NATEČAJ

»Človek v tehnološkem svetu«


POVABILO K SODELOVANJU

Dragi ljubitelji fotografije!

S tem natečajem vabimo vse zainteresirane, da z nami delite v vaše objektive ujete prizore na temo »Človek v tehnološkem svetu«. Prihodnost ni ena sama: obstaja jih več, ki so odvisne od tega, kakšen svet in družbo si želimo in jo aktivno soustvarjamo. Sodobne tehnologije so nam lahko v pomoč ali breme, odvisno od tega, kako jih uporabljamo.

V objektiv ujemite človeka, kako uporablja najnovejše tehnologije, živi v tehnološko informacijskem svetu in kako vse to vpliva na njegovo kvaliteto življenja, ne le v sedanjosti temveč tudi prihodnosti. Kako odnos med človekom in tehnologijo vidite v vsakdanjem življenju, proizvodnji, prometu, zdravstvu, sociali…

Vabimo vse, ki svoj prosti čas posvečate fotografiji, da sodelujete v fotografskem natečaju 15. Festivala za tretje življenjsko obdobje.


POGOJI SODELOVANJA

KDO?     Fotografskega natečaja se lahko udeležijo vsi ljubitelji fotografije.
       
DO KDAJ?     Fotografski natečaj poteka do 21. avgusta 2015.
       
KAKO?     Udeleženec lahko prispeva največ pet (5) fotografij. Komisija lahko za sodelovanje od vsakega posameznika izbere do tri (3) fotografije. Fotografije skupaj s podatki o avtorju pošljite na  anja.kodra[at]f3zo.si ali prek spodnjega obrazca.
       
TEHNIČNE ZADEVE     Fotografija, ki jo avtor odda po elektronski pošti, naj ne bo večja od 2 MB. Pri tem je pogoj le, da lahko avtor v primeru, da je njegova fotografija nagrajena, fotografijo zagotovi v velikosti primerni za tisk, tj. v ločljivosti najmanj najmanj 12 mil pikslov (Mpix). Ločljivost je lahko tudi večja.

Zaželeno je, da je fotografija oddana v RGB barvnem prostoru.
Ob fotografiji morajo avtorji navesti naslednje podatke:
  • naslov fotografije;
  • kratek opis fotografij (do 3 stavki);
  • ime, priimek in letnico rojstva avtorja;
  • kontaktne podatke avtorja (e-naslov, kontaktna telefonska številka), preko katerih lahko organizator stopi v stik z avtorjem;
  • če je zbiranje urejeno preko PZDU-ja – podatki o odgovorni osebi;
  • s prijavo avtor da dovoljenje za nujne tehnične popravke, ki pa ne posegajo v sporočilo avtorskega dela.
       
RAZPIS     docF3ZO15_FOTOGRAFSKI_NATECAJ > (.doc 52KB)

NAJBOLJŠI: Prispele fotografije bo pregledala in ocenila strokovna žirija, ki jo bo sestavil organizator. Med prispelimi fotografijami bo izbrala 10 finalistov in glavnega nagrajenca.  Vse izbrane fotografije bodo objavljene v posebni publikaciji, glavni zmagovalec pa bo predstavljen tudi v okviru kulturnega programa in bo prejel posebno priznanje za svoj dosežek.


DODATNE INFORMACIJE

Anja Kodra, koordinatorka kulturnega in spremljevalnega programa
t: 01 300 32 15
e: anja.kodra[at]f3zo.si
   
   

PRIJAVNICA ZA FOTOGRAFSKI NATEČAJ

*Obvezen podatek.

zadnji rok za prijavo: 21. avgust 2015Ime in priimek avtorja/avtorice*


Letnica rojstva avtorja/avtorice*


Naslov avtorja/avtorice*
(ulica in hišna št., poštna št. in kraj)


Telefonska številka avtorja/avtorice*


E-naslov avtorja/avtorice*


Naslov fotografije*


Kratek opis fotografije*
(do 3 stavki)


Naložite sliko*OBJAVA IN VARSTVO PODATKOV:
  Natečaj vključuje objavo izbranih fotografskih izdelkov v posebni publikaciji. Objav ne honoriramo. S prijavo soglašate, da se v publikaciji objavi fotografske izdelke in podatke o avtorstvu.
   
  Sodelujoči dovoljujete uporabo vaših podatkov za interne namene in za obveščanje o Festivalu za tretje življenjsko obdobje. Vaši podatki so varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
   

Kliknite na "Predogled" in nato "Pošlji".
S klikom na "Pošlji" je vaša prijava oddana.


 

Naročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke