E-PRIJAVA ZA SODELOVANJE
 
 FOTO GALERIJA
 
 
 

 

20. Festival za tretje življenjsko obdobje poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.
 
 
 
 
 

NatečajiProgramski svet

Festivala za tretje življenjsko obdobje razpisuje:

 


FOTOGRAFSKI NATEČAJ 20. F3ŽO


 


Dragi ljubitelji fotografije!

Po kratki pavzi bomo tudi letos v okviru Festivala za tretje življenjsko obdobje organizirali odprti fotografski natečaj za avtorje vseh starosti iz cele Slovenije.

 

Letošnji natečaj bo potekal v 4 krogih:


1. krog: 01. februar - 31. marec 2020

2. krog: 01. april - 31. maj 2020

3. krog: 01. junij - 31. julij 2020

4. krog: 01. avgust - 20. september 2020


Fotografija je krasen medij. Omogoča nam ohranjati spomine brez potvarjanja in ohranja svojo nevtralnost kljub različnim možnim interpretacijam. Ni sicer popolna  resnica, ker fotograf vedno ujame samo določen izsek nekega trenutka, a v okviru tega velja za verodostojnega pričevalca, veliko bolj kot pisana beseda.

In ker je vsaka fotografija dragocena in tako izjemni dokaz našega bivanja kot tudi krasen medij izražanja, smo se odločili, da letni natečaj za najboljšo fotografijo razširimo v celoletnega  in na mesečnih žiriranjih izberemo in damo priznanje najboljšim fotografom v dveh kategorijah:

  • voda
  • prosta tema
Ocenjevanja prispelih fotografij se bodo izvajala dvomesečno. Najboljših 15 v vsaki kategoriji v posamičnem izboru  bo prišlo v ožji krog za končni izbor fotograf leta. Vsak
sodelujoči lahko enkrat v vsak krog v eni ali več pošiljk pošlje do 5 fotografij na vsako od razpisanih tem na naslov fotof3zo@gmail.com. Zadnji rok za pošiljanje je nedelja, 20. september 2020 ob polnoči.


POGOJI SODELOVANJA:


KDO?
Fotografskega natečaja se lahko udeležijo vsi ljubitelji fotografije (starost ni omejena).

DO KDAJ?
Fotografski natečaj poteka od 01. februarja 2020 do 20. septembra 2020.

TEHNIČNE ZADEVE:

Fotografija, ki jo avtor odda po elektronski pošti, naj ne bo večja od 2 MB. Pri tem je pogoj le, da lahko avtor v primeru, da je njegova fotografija nagrajena, fotografijo zagotovi v velikosti primerni za tisk, tj. v ločljivosti najmanj 12 mil pikslov (Mpix). Ločljivost je lahko tudi večja.

Fotografije morajo biti oddane v v elektronski oblik v RGB barvnem prostoru.
Naslov fotografije mora biti: Kratica imena in priimka avtorja_V (voda) ali P (portret)_naslov (do 12 znakov ).

Npr: avtor Rajko Bizjak, fotografiji Jutro (prosta tema) in Soča v mesečini (voda), naslova
RB_P_Jutro in
RB_V_Soča v mesečini.


V elektronski pošti morajo avtorji navesti naslednje podatke:

  • ime, priimek in letnico rojstva avtorja;
  • kontaktni podatki avtorja (e-naslov, kontaktna telefonska številka), preko katerih lahko organizator stopi v stik z avtorjem;
  • naslove in lahko kratek opis (do 3 stavke)
  • navedbo koliko fotografij je poslanih v posamezni kategoriji
  • če je zbiranje urejeno preko PZDU-ja – podatki o odgovorni osebi.
  • S prijavo avtor da dovoljenje za nujne tehnične popravke, ki pa ne posegajo v sporočilo avtorskega dela.NAJBOLJŠI:
Prispele fotografije bo mesečno pregledala in ocenila strokovna žirija, ki jo bo sestavil organizator. Med prispelimi fotografijami bo izbrala finaliste in glavne nagrajence. Vse izbrane fotografije se bodo uvrstile v finale, najboljše pa bodo razstavljene na 20. Festivalu za tretje življenjsko obdobje od 30. septembra do 02. oktobra 2020 v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Vsi sodelujoči bodo posebej prejeli vabilo na otvoritev razstave in podelitev nagrad.

Natečaj vključuje objavo izbranih fotografskih izdelkov v posebni publikaciji. Objav ne honoriramo. S prijavo soglašate, da se v publikaciji objavi fotografske izdelke in podatke o avtorstvu. Sodelujoči dovoljujete uporabo vaših podatkov za interne namene in za obveščanje o Festivalu za tretje življenjsko obdobje. Vaši podatki so varovani v skladu z Zakonom o osebnih podatkov.

Ob vsakem izboru bo komisija najboljšega avtorja/avtorica nagradila s knjižno nagrado.

VEČ INFORMACIJ:
Email: rajko@bizjak.si
Telefon: 041 572 025


Naročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke