NatečajiKomisija za tehnično kulturo pri Zvezi društev upokojencev Slovenije in

Festivala za tretje življenjsko obdobje razpisujeta:

 


FOTOGRAFSKI NATEČAJ


 

 

Dragi ljubitelji fotografije!

 

Fotografija je krasen medij. Omogoča nam ohranjati spomine brez potvarjanja in ohranja svojo nevtralnost kljub različnim interpretacijam. Ni sicer popolna  resnica, ker fotograf vedno ujame samov določen izsek nekega trenutka, a v okviru tega velja za verodostojnega pričevalca, veliko bolj kot pisana beseda.

 

In ker je vsaka fotografija dragocena in izjemni dokaz našega bivanja, kot tudi krasen medij izražanja, smo se odločili, da letni natečaj za najboljšo fotografijo razširimo v celoletnega  in na mesečnih žiriranjih izberemo in damo priznanje najboljšim fotografom v dveh kategorijah:

 

o   obrazi

o   prosta tema

 

Izbori se bodo izvajali mesečno in vse izbrane fotografije bodo prišle v selekcijo za končni izbor fotografije in fotografa leta. Vsak sodelujoči lahko enkrat mesečno v eni ali več pošiljk pošlje do 5 fotografij na vsako od razpisanih tem na naslov fotozdus@gmail.com.

 

Prvi izbor bo opravljen za udeležbo najboljših fotografij na razstavi na Festivalu za tretje življenjsko obdobje v Cankarjevem domu, ki bo tokrat potekal v začetku oktobra.

POGOJI SODELOVANJA:
KDO?

Fotografskega natečaja se lahko udeležijo vsi ljubitelji fotografije (starost ni omejena).

DO KDAJ?

Fotografski natečaj poteka od 15. julija 2018 do 15. julija 2019.

TEHNIČNE ZADEVE:

Fotografija, ki jo avtor odda po elektronski pošti, naj ne bo večja od 2 MB. Pri tem je pogoj le, da lahko avtor v primeru, da je njegova fotografija nagrajena, fotografijo zagotovi v velikosti primerni za tisk, tj. v ločljivosti najmanj 12 mil pikslov (Mpix). Ločljivost je lahko tudi večja.

Fotografije morajo biti oddane v v elektronski oblik v  RGB barvnem prostoru.

Ob fotografiji morajo avtorji navesti naslednje podatke:

  • naslov fotografij(e) in kratek opis (do 3 stavke)
  • ime, priimek in letnico rojstva avtorja;
  • kontaktni podatki avtorja (e-naslov, kontaktna telefonska številka), preko katerih lahko organizator stopi v stik z avtorjem;
  • če je zbiranje urejeno preko PZDU-ja – podatki o odgovorni osebi.
S prijavo avtor da dovoljenje za nujne tehnične popravke, ki pa ne posegajo v sporočilo avtorskega dela­­.

NAJBOLJŠI:

Prispele fotografije bo mesečno  pregledala in ocenila strokovna žirija, ki jo bo sestavil organizator. Med prispelimi fotografijami bo izbrala finaliste in glavnega nagrajenca.  Vse izbrane fotografije se bodo uvrstile v finale, najboljše pa bodo razstavljene  na 18. in 19. Festivalu za tretje življenjsko obdobje v Cankarjevem domu v Ljubljani. Termin prve razstave na 18. festivalu je 1. do 3. oktober.

Natečaj vključuje objavo izbranih fotografskih izdelkov v posebni publikaciji. Objav ne honoriramo. S prijavo soglašate, da se v publikaciji objavi fotografske izdelke in podatke o avtorstvu. Sodelujoči dovoljujete uporabo vaših podatkov za interne namene in za obveščanje o Festivalu za tretje življenjsko obdobje. Vaši podatki so varovani v skladu z Zakonom o osebnih podatkov.

Ob vsakem izboru bo komisija najboljšega avtorja/avtorica nagradila s knjižno nagrado.

VEČ INFORMACIJ:

Email: rajko@bizjak.si
Telefon: 041 572 025Organizator fotografskega natečaja:

Komisija za tehnično kulturo pri Zvezi društev upokojencev Slovenije

Partner fotografskega natečaja:
Festival za tretje življenjsko obdobje
Medijska partnerja fotografskega natečaja:

Naročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke