E-PRIJAVA ZA SODELOVANJE
 
 FOTO GALERIJA
 
 
 

 

20. Festival za tretje življenjsko obdobje poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.
 
 
 
 
 

NatečajiProgramski svet

Festivala za tretje življenjsko obdobje razpisuje:

 


FOTOGRAFSKI NATEČAJ ZAKLJUČEN


 

Rezultati:
KROGI:
1 krog:

 • Obrazi:Slavka Lobnik
 • Prosta tema: Jack Lorget


2 krog:

 • Obrazi: Irene Lorget
 • Prosta tema: Dušan Šušteršič


3 krog:

 • Obrazi: Vinko Lavtižar
 • Prosta tema: Saša Merkandel


4 krog:

 • Obrazi: Marjetka Gombač
 • Prosta tema: Franc Lamovšek


NATEČAJ:
Obrazi:
1. mesto: Irene Lorget
2. mesto: Dušan Šušteršič
3. mesto: Vinko Lavtižar

Prosta tema:
1. mesto: Dušan Šušteršič
2. mesto: Jack Lorget
3. mesto: Miro VlašičDragi ljubitelji fotografije!

 
Fotografija je krasen medij. Omogoča nam ohranjati spomine brez potvarjanja in ohranja svojo nevtralnost kljub različnim možnim interpretacijam. Ni sicer popolna  resnica, ker fotograf vedno ujame samo določen izsek nekega trenutka, a v okviru tega velja za verodostojnega pričevalca, veliko bolj kot pisana beseda.

In ker je vsaka fotografija dragocena in tako izjemni dokaz našega bivanja kot tudi krasen medij izražanja, smo se odločili, da letni natečaj za najboljšo fotografijo razširimo v celoletnega  in na mesečnih žiriranjih izberemo in damo priznanje najboljšim fotografom v dveh kategorijah:

 • obrazi
 • prosta tema

Izbori se bodo izvajali vsake tri mesece in vse izbrane fotografije bodo prišle v selekcijo za končni izbor fotografije in fotografa leta. V prvi izbor bodo prišle fotografije prispele do 31. 12. 2018 na naslov  natečaja, potrjene s strani avtorjev, da se prenesejo na natečaj F3ŽO. Naslednji termini izborov so:

 • 1. krog - 31. 12. 2018 ZAKLJUČEN
 • 2. krog - 31. 3. 2019 ZAKLJUČEN
 • 3. krog - 30. 6. 2019 ZAKLJUČEN
 • 4. krog - 25. 9. 2019 ZAKLJUČEN

V vsakem krogu bo komisija treh članov, ki jo določi F3ŽO, izbrala do pet najboljših fotografij v vsaki od dveh kategorij in najboljši bosta prejeli nagrado. Po zadnjem krogu bodo izbrane fotografije vsakega kroga predstavljene na razstavi na Festivalu za tretje življensko obdobje, ki bo poteka med 1. in 3. oktobrom 2019, najboljši trije avtorji iz vsake kategorije pa bodo po novem ocenjevanju prejeli posebno nagrado.

Vsak sodelujoči lahko v vsakem krogu  v eni ali več pošiljk pošlje do 5 fotografij na vsako od razpisanih tem na naslov fotof3zo@gmail.com. Fotografije morajo biti v .jpg formatu zapisa in njihova velikost ne sme presegati 3 MB. Razmerje stranic je lahko poljubno. Naslov fotografije naj se začne s kratico imena in priimka avtorja in številko kroga čemur sledi kratek naslov fotografije, npr. RB3_Pogled

POGOJI SODELOVANJA:


KDO?
Fotografskega natečaja se lahko udeležijo vsi ljubitelji fotografije (starost ni omejena).

DO KDAJ?
Fotografski natečaj poteka od 01. oktobra 2018 do 25. septembra 2019.

TEHNIČNE ZADEVE:

Fotografija, ki jo avtor odda po elektronski pošti, naj ne bo večja od 2 MB. Pri tem je pogoj le, da lahko avtor v primeru, da je njegova fotografija nagrajena, fotografijo zagotovi v velikosti primerni za tisk, tj. v ločljivosti najmanj 12 mil pikslov (Mpix). Ločljivost je lahko tudi večja.

Fotografije morajo biti oddane v v elektronski oblik v RGB barvnem prostoru.
Naslov fotografije mora biti: Kratica imena in priimka avtorja_O (obrazi) ali P (portret)_naslov (do 12 znakov ).

Npr: avtor Rajko Bizjak, fotografiji Jutro (prosta tema) in Vida zjutraj (obrazi), naslova
RB_O_Vida zjutraj in
RB_P_Jutro.


Ob fotografiji morajo avtorji navesti naslednje podatke:

 • ime, priimek in letnico rojstva avtorja;
 • kontaktni podatki avtorja (e-naslov, kontaktna telefonska številka), preko katerih lahko organizator stopi v stik z avtorjem;
 • naslove in lahko kratek opis (do 3 stavke)
 • navedbo koliko fotografij je poslanih v posamezni kategoriji
 • če je zbiranje urejeno preko PZDU-ja – podatki o odgovorni osebi.
 • S prijavo avtor da dovoljenje za nujne tehnične popravke, ki pa ne posegajo v sporočilo avtorskega dela.NAJBOLJŠI:
Prispele fotografije bo mesečno pregledala in ocenila strokovna žirija, ki jo bo sestavil organizator. Med prispelimi fotografijami bo izbrala finaliste in glavne nagrajence. Vse izbrane fotografije se bodo uvrstile v finale, najboljše pa bodo razstavljene na 19. Festivalu za tretje življenjsko obdobje v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Natečaj vključuje objavo izbranih fotografskih izdelkov v posebni publikaciji. Objav ne honoriramo. S prijavo soglašate, da se v publikaciji objavi fotografske izdelke in podatke o avtorstvu. Sodelujoči dovoljujete uporabo vaših podatkov za interne namene in za obveščanje o Festivalu za tretje življenjsko obdobje. Vaši podatki so varovani v skladu z Zakonom o osebnih podatkov.

Ob vsakem izboru bo komisija najboljšega avtorja/avtorica nagradila s knjižno nagrado.

VEČ INFORMACIJ:
Email: rajko@bizjak.si
Telefon: 041 572 025Fotografski natečaj organizira:
Programski svet 18. in 19. F3ŽONaročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke