Častni pokrovitelj 18. Festivala za tretje življenjsko obdobje je predsednik Vlade RS g. Marjan Šarec.

Aktualne novice

Legenda:
- primerno za otroke - medgeneracijsko - zdrav življenjski slog
 
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>
 

Izdali smo Programsko brošuro festivala

07.09.2017 14:29

Program letošnjega festivala je kot vsako leto izjemno bogat. Pripravljamo namreč izobraževalni program v kar štirih predavalnicah, izjemno bogat strokovni program, program na kar dveh kulturnih odrih in še in še.

Oglejte si programsko brošuro, v kateri boste našli letošnji program, sicer pa ostanite z nami, kajti bomo prav kmalu celoten program festivala objavili tudi na naših spletni strani!

pdfProgramska brošura festivala > (.pdf 1.5MB)
 
 

Festival programsko zelo bogat

04.08.2017 14:52

Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) vas ponovno z veseljem pričakuje v Cankarjevem domu v Ljubljani od 26. do 28. septembra 2017. Letos poteka že sedemnajstič, že nekaj let pa je njegovo geslo Vsi smo ena generacija!, s katerim organizatorji želijo poudariti, da družbo skupaj soustvarjamo prav vse generacije.

Na sejemskih prostorih se bodo predstavila društva upokojencev, zdravilišča, kulturne ustanove, farmacevtska podjetja, domovi za starejše, športna društva, izobraževalne institucije, medijske hiše, založniki, IT-podjetja, občine idr. Organizatorji tudi v letošnjem letu pripravljajo Park alternativnih metod zdravljenja, dodatno pa bomo obogatili program tudi v Parku zdravja, kjer bodo še posebej predstavljene možnosti za zobozdravstvene storitve, na voljo doma in v tujini. Obiskovalci boste lahko v času sejma po ugodnejših cenah kupovali različne izdelke in preizkusili številne meritve.

Tudi v letošnjem letu se boste obiskovalci lahko udeležili številnih delavnic in predstavitev, ki jih pripravljamo v predavalnicah M Cankarjevega doma. Dotaknili se bomo številnih tem, izzivov in problemov, ki pestijo starejše in bomo skušali odgovoriti na vsa vaša vprašanja. Prisluhnite predavanjem na temo odstiranja demence, storitve za zdravje na daljavo, kako uveljavljati potrošniško pravico, kako si lahko pomagamo z bioterapijo po metodi Zdenka Domančića, kroničnega venskega popuščanja in zdravljenja s kompresijsko terapijo, oblikovali boste lahko voščilnice za svoje najdražje, veliko bomo sodelovali na medgeneracijski lokalni ravni. Ogledali pa si bomo tudi dokumentarni film, ki promovira, da bi čim manj hrane pristalo v smetnjakih, »Just eat it«.

Več o programu si preberite TUKAJ.
 
 

Zaključni prijavni rok se izteka 23. junija!

19.06.2017 15:54

Več kot 17.000 obiskovalcem
festivala se lahko predstavite s svojo ponudbo informacij, izdelkov, ali storitev za starejše, za aktivno starost, za povezovanje med generacijami in za medgeneracijsko solidarnost.

Sodelujete lahko:
  z razstavnim prostorom v enem izmed tematskih parkov na sejemski razstavi,
  v izobraževalnem ali kulturnem programu z zanimivim predavanjem, delavnico, okroglo mizo, ali nastopom na odprtem odru,
  kot sponzor festivala, kar vam zagotavlja večjo prepoznavnost v okviru festivala,
  z oglaševanjem preko promocijskih kanalov, ki so na voljo v okviru festivala,
  s prispevanjem nagrade v sklad nagradne igre ali sklad za nagrade na natečajih festivala.

  Zadnji rok za prijavo: 23. junij 2017.

Več informacij najdete
 
 

Vsi natečaji zaključeni - rezultati (dopolnjeno)

28.06.2017 11:39

Na Festivalu za tretje življenjsko obdobje smo v letošnjem letu razpisali Literarni natečaj za otroke in starejše, Likovni natečaj za otroke ter Natečaj medgeneracijskega sodelovanja, na temo "Skupaj za jutri". Na literarnem natečaju za otroke je sodelovalo 130 otrok iz 31 šol po Sloveniji, ki so zapisali odlične prispevke na temo prijateljstva in drugačnosti med nami. Izvedli smo tudi natečaj Medgeneracijskega sodelovanja, pri katerem smo prejeli 14 prijav odličnih projektov.

Rezultate natečajev si lahko ogledate TUKAJ.

Vsem sodelujočim se zahvaljujemo za sodelovanje, prav tako pa čestitamo vsem zmagovalcem. Podelitve priznanj bodo potekale na Odprtem odru festivala 28. septembra 2017.

Čestitke!
 
 
 
predsednik ZDUS, g. Janez Sušnik

Vabilo ZDUS na 17. F3ŽO

30.05.2017 11:25
"V Zvezi društev upokojencev Slovenije (ZDUS) se z vso odgovornostjo pripravljamo na našo največjo prireditev, ne samo v Sloveniji ampak v širšem krogu bližnjih držav EU, v okviru katere se na zelo obiskanih predstavitvah, predavanjih in okroglih mizah posvetimo vsem ljudem, ki so prišli v obdobje aktivnega staranja. Če ne prej namreč po 65. letu starosti zagotovo nastopijo različne situacije, v katerih se srečujemo s problemi, nastalimi iz različnih vzrokov, npr. staranje, bolezni, osamljenost, gmotni položaj ... Ugotavljamo, da starejši premalo izražamo svoje težave in ne najdemo usklajenih stališč, da bi se na ustrezen način povezovali in skupaj nastopali ter tako politiko kot javnost opozarjali na probleme, s katerimi se soočamo.

ZDUS je primerno mesto za tovrstne organizirane posvete in pripravo programov, ki bi služili vsakokratni vladi, da nas ne pozabi – kar se je dogajalo in se še dogaja ter postaja stalnica pozabljenih in izgubljenih v sodobnem svetu. Pripravljamo tudi predstavitve medgeneracijskega sodelovanja ZDUS z Mladinskim svetom Slovenije. Ravno na tem področju se vse bolj kaže, da je treba k sodelovanju pravočasno povabiti tudi mlade, tako se na obeh straneh soočimo s problemi in si lažje pomagamo z nasveti, ki so obojim potrebni, predvsem pa koristni.

Festival je popolna priložnost, da se ZDUS v različnih oblikah in s pestro vsebino, oblikovano preko programov strokovnih komisij ZDUS, dobro predstavi in vodi okrogle mize o problematiki starejših ljudi in o humanitarni dejavnosti v ZDUS. Tak način delovanja je bil uveden že v preteklosti, a je kljub trenutni dobri  volji izpuhtel. Letos se bomo posvetili večjemu delu problemov, ki pestijo starejše. Ena pomembnejših tem bo zagotovo obnova Memoranduma iz leta 2009, ki se bo osredotočil na Strategijo dolgožive družbe z močnim poudarkom na pripravi dokončne vsebine Zakona o dolgotrajni oskrbi, ki ga čakamo že vrsto let."

Ljubljana, april 2017
Predsednik ZDUS
Janez Sušnik
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>

Naročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke