E-PRIJAVA ZA SODELOVANJE
 
 FOTO GALERIJA
 
 
 

 

20. Festival za tretje življenjsko obdobje poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.
 
 
 
 
 

Aktualne novice

Legenda:
- primerno za otroke - medgeneracijsko - zdrav življenjski slog
 
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 > >>
 

Istočasno kot F3ŽO tudi Festival celostnega zdravja!

27.06.2019 12:20
Festival za tretje življenjsko obdobje bo v letošnjem letu potekal istočasno kot Festival celostnega zdravja DAO YAH!

Dogodka bosta v treh dneh gostila več kot 17.000 obiskovalcev- vedoželjnih in aktivnih posameznikov, predstavnikov aktivne srednje generacije, mladih in starejših!

V sodelovanju z akademsko izobraženimi strokovnjaki, zdravniki, farmacevti, različnimi organizacijami, podjetji in aktivnimi posamezniki bomo tudi tokrat snovali oba tridnevna festivala z bogato izobraževalno noto.

Ker so razstavni prostori že skoraj vsi rezervirani, vam toplo priporočamo, da čimprej oddate svojo prijavo!

 
 

Napovedujemo bogat program

21.06.2019 14:05

Od 1. do 3. oktobra bo ljubljanski Cankarjev dom obiskalo več kot 17.500 starejših iz vse Slovenije, ki bodo prestolnico obiskali zaradi tradicionalnega Festivala za tretje življenjsko obdobje.

Letošnji že 19. Festival bo ponovno gostil številna društva upokojencev iz vse Slovenije in tujine, različne organizacije, javne zavode in še in še.

Vsako leto dogodek soustvarja več kot 3.000 posameznikov, kot vsa leta doslej pa Festival za tretje življenjsko obdobje, kot največji dogodek za starejše v Evropi, obeležuje 1. oktober, mednarodni dan starejših, ter s svojimi vsebinami že 18 let uspešno gradi most med generacijami, posamezniki, nevladnimi organizacijami itd.

V letošnjem letu organizator skupaj z Društvom Duh časa podarja 150 brezplačnih računalnikov za starejše.

Več o dogodku si lahko preberete na spodnji povezavi:
 
 

Kažipot storitev za seniorje

14.06.2019 15:22


Kažipot storitev za seniorje (55+) olajša pridobivanje informacij iz zanesljivih virov za vse starejše, njihove odrasle otroke in vse, ki pomagajo seniorjem v Sloveniji. Podatki v Kažipotu pomagajo najti podatke, ki so objavljeni na spletnih straneh tistih organizacij, ki storitve seniorjem nudijo in podatke zbirajo, vzdržujejo in zagotavljajo. Dodatne podatke je mogoče pridobiti pri teh organizacijah prek telefona ali po e-pošti.

Naložite si ga lahko tukaj: http://eregion.eu/seniors-eservices-guide-55-slovenia/.


Pripravlja Ministrstvo za javno upravo, Direktorat za informacijsko družbo

 
 

IN MEMORIAM: mag. Davor Dominkuš (1956 - 2019)

14.05.2019 10:24


V 63. letu starosti nas je zapustil dolgoletni predsednik Programskega sveta mag. Davor Dominkuš.

 

Davor se je rodil se 12. julija 1956 v Kranju, in je bil od leta 2001 aktiven na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, kjer je prevzemal številne pomembne funkcije.

 

Zadnjih 14 let je predsedoval Programskemu svetu Festivala za tretje življenjsko obdobje, ki vsako leto obeležuje mednarodni dan starejših.

 

Predstavnik enakopravnosti, borec za boljše življenje ljudi, med drugim tudi za izboljšanje življenja socialno ogroženih in invalidov, aktiven predsednik programskega sveta festivala, ki je uspešno soustvarjal vse ravni dogodka, bo zagotovo nepogrešljiv del letošnjega in vseh bodočih festivalov.

 

Na ministrstvu za delo družino in socialne zadeve, na katerem je bil aktiven v zadnjih letih, bodo v njegov spomin danes odprli žalno knjigo, v ponedeljek, 20. maja, ob 11. uri v dvorani M2 Cankarjevega doma pa bo potekala tudi žalna seja z vsemi predstavniki Programskega sveta festivala.

 

V imenu celotnega Sveta se Davorju zahvaljujemo za izjemno delo in izrekamo iskreno sožalje vsem svojcem.

ekipa F3ŽO

 
 

Znan strokovni program 19. F3ŽO

02.04.2019 14:30

Komisija za strokovni program, aktivna v Programskem odboru 19. Festivala za tretje življenjsko obdobje, je potrdila vsebino letošnjega strokovnega programa, ki bo zaznamovala dva pomembna dogodka, in sicer 100-letnico delovanja Univerze v Ljubljani in sprejem Akcijskega načrta strategije dolgožive družbe.

V ta namen je razpisala 5 nosilnih okroglih miz strokovnega programa:
  1. OKROGLA MIZA OB 100-LETNICI UNIVERZE V LJUBLJANI
  2. VZDRŽNOST (FINANCIRANJA) SISTEMOV SOCIALNE ZAŠČITE
  3. OPERACIONALIZACIJA STARTEGIJE DOLGOŽIVE DRUŽBE IN ČRPANJE EU SREDSTEV V NOVI FINANČNI PERSPEKTIVI
  4. VLOGA LOKALNE SKUPNOSTI PRI IMPLEMENTACIJI STRATEGIJE DOLGOŽIVE DRUŽBE
  5. TERMINOLOGIJA: SOCIALNA ZAŠČITA IN STAROST
K razpravam in oblikovanju novih pobud vabimo vse, ki so kakorkoli povezani s katero od razpisanih tem - od strokovne do laične javnosti.

Komisija za strokovni program 19. F3ŽO
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 > >>

Naročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke