Častni pokrovitelj 19. Festivala za tretje življenjsko obdobje je predsednik Državnega zbora mag. Dejan Židan.
 
 
 
 
 

Aktualne novice

Legenda:
- primerno za otroke - medgeneracijsko - zdrav življenjski slog
 
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > >>
 

Seznam glavnih dogodkov 18. F3ŽO

29.09.2018 12:04

18. F3ŽO kmalu odpira vrata! S svojim bogatim kulturnim in spremljevalnim programom obeležuje mednarodni dan starejših, svetovni dan glasbe ter Evropsko leto kulturne dediščine.

Festival bo gostil številna društva upokojencev iz vse Slovenije in tujine, potekale bodo najrazličnejše predstavitve za kakovostno in zdravo staranje, 5 okroglih miz v okviru strokovnega programa, mednarodna konferenca Ithaca, več kot 35 izobraževalnih dogodkov v dvoranah M, 10 atraktivnih delavnic v okviru Odprte delavnice, več kot 130 dogodkov v okviru kulturnega programa na dveh odrih in v Linhartovi dvorani. Dogodek  soustvarja več kot 3.000 posameznikov.

Vabimo vas na nekaj glavnih dogodkov v okviru festivala:

Ponedeljek, 1. oktober
 • Uradno odprtje festivala, 10.00
 • Voden pogovor ministrice za delo in varuhinje človekovih pravic s predstavniki nevladnih organizacij, 11.30
 • Tiskovna konferenca – Poslanica ob Dnevu starejših in projekt Kartica prostovoljca, 12.45
 • Predstava Čaj za dve in otvoritvena okrogla miza o problematiki starejših v družbi, 13.00
 • 10. Večer pesmi in plesa, 16.00
Torek, 2. oktober
 • 43. Državno srečanje pevskih zborov društev upokojencev, 16.00
Sreda, 3. oktober
 • Mednarodna konferenca ITHACA, 8.30
 • Slovesen zaključek 18. Festivala za tretje življenjsko obdobje, sreda, 16.00

Dogodke si lahko ogledate tudi tukaj >.
 
 

Interreg Europe ITHACA

28.09.2018 19:40

V okviru F3ŽO bo v sredo, 3.10., v dvorani M1 potekal 6. mednarodni Exchange of Experience and Peer Evaluation (EEPE) dogodek pri projektu Interreg Europe ITHACA. Dogodek bo na različnih lokacijah v Ljubljani potekal v sredo, 3.10., in četrtek, 4.10.. Udeležili se ga bodo projektni partnerji in njihovi delegati iz osmih evropskih regij. Na sekciji, ki jo bo gostil F3ŽO, bo/bodo:

 • osvetljena najpomembnejša vprašanja o stanju in prihodnosti eZdravja in eOskrbe v Sloveniji,
 • predstavljeno stanje na področju dolgotrajne oskrbe in staranja,
 • predstavljene pilotne aktivnosti Ministrstva za zdravje in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti na področju eOskrbe, in
 • predstavljene zanimive slovenske inovativne rešitve za zdravstvo in oskrbo.


Osrednji govorci: Aleš Kenda (MDDSZ), Urška Stepanek (MDDSZ), dr. Andreja Rafaelič (MZ), Isabelle Querrioux (MZ), Anita Jacović (MZ)


Celotna agenda dogodka je objavljena tu.

 
 

Revija Vzajemna

28.09.2018 12:18

Revija Vzajemna, ki jo izdaja podjetje Bistra, d.o.o., je mesečnik, namenjen srednji generaciji in generaciji zrelih let. Vsak naročnik postane član Kluba Vzajemna. Klub združuje številna podjetja, ki naročnikom ponujajo storitve pod ugodnejšimi pogoji. Starejši od 60 let lahko pri nas Senior kartico Slovenskih železnic prejmejo brezplačno in mobilne telefone podjetja Telekom kupijo kar na obroke. Cena izvoda je 2,10 evra, polletna naročnina šestih številk pa znaša 12,60 evra. Naročniki prejmejo tudi poletno in novoletno prilogo s križankami ter brezplačni setveni koledar in žepni koledarček, ki sta vsako leto priložena praznični številki.

Za brezplačen ogledni izvod pokličite na 01/436-13-62 ali na e-naslovu: info@vzajemna.eu


 
 

Katalog

27.09.2018 11:29

Objavili smo katalog 18. Festivala za tretje življenjsko obdobje.
Pogledate si ga lahko TUKAJ>
 
 

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano na 18. F3ŽO

26.09.2018 11:06

Lepota pokrajine, možnosti za gibanje in dejavnosti, blagodejni vpliv na okolje in les so samoumevne dobrine gozda, ki bi se jih resnično zares zavedli šele, ko gozda in njegovega dobrodejnega delovanja v našem okolju ne bi bilo več.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano se bo skupaj z Zavodom za gozdove Slovenije obiskovalcem na letošnjem Festivalu za tretje življenjsko obdobje predstavljalo z vsebinami s področja gozdov in gozdarstva oz. gozdno-lesne verige ter skupnim letošnjim ozaveščevalnim projektom pod motom »Skrbno z gozdom«.

S projektom »Skrbno z gozdom« ter vsakodnevnimi  opozorili in pojasnili gozdarji nagovarjamo obiskovalce k primernem obnašanju v gozdu ter s tem k  spoštovanju in občudovanju njegovih lepot in skrivnosti:
•    Bodi prijatelj/ica gozdu.
•    Opazuj in spoznavaj ga z vsemi čutili.
•    Upoštevaj tudi druga navodila za primerno obnašanje v naravi, ki jih vidiš na informativnih tablah na gozdnih učnih in drugih tematskih poteh, v zavarovanih območjih ali ti jih povedo gozdarji.

V trajnostno gospodarjenje z gozdom je vključeno tudi varovanje naravne in kulturne dediščine v gozdovih. Gozd je pogosto navdih za kulturna in umetniška dela, les pa je v izdelkih in v različnih drugih svojih rabah pogosto del slovenske kulture. Odnos družbe do gozda in njegove rabe je odraz njene kulture. Kako lahko in mora sleherni izmed nas, ki vstopa v gozd, kulturno skrbeti zanj, je vsem prijazno pojasnjeno v zloženki Skrbno z gozdom (link).
Kdor da kaj nase, bo poskrbel, da bo gozd po njegovem obisku takšen, kakršen je bil kot je vstopil vanj.
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > >>

Naročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke