Aktualne novice

Legenda:
- primerno za otroke - medgeneracijsko - zdrav življenjski slog
 
 
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>
 

Zaključni prijavni rok se izteka 23. junija!

19.06.2017 15:54

Več kot 17.000 obiskovalcem
festivala se lahko predstavite s svojo ponudbo informacij, izdelkov, ali storitev za starejše, za aktivno starost, za povezovanje med generacijami in za medgeneracijsko solidarnost.

Sodelujete lahko:
  z razstavnim prostorom v enem izmed tematskih parkov na sejemski razstavi,
  v izobraževalnem ali kulturnem programu z zanimivim predavanjem, delavnico, okroglo mizo, ali nastopom na odprtem odru,
  kot sponzor festivala, kar vam zagotavlja večjo prepoznavnost v okviru festivala,
  z oglaševanjem preko promocijskih kanalov, ki so na voljo v okviru festivala,
  s prispevanjem nagrade v sklad nagradne igre ali sklad za nagrade na natečajih festivala.

  Zadnji rok za prijavo: 23. junij 2017.

Več informacij najdete
 
 

Vsi natečaji zaključeni - rezultati (dopolnjeno)

28.06.2017 11:39

Na Festivalu za tretje življenjsko obdobje smo v letošnjem letu razpisali Literarni natečaj za otroke in starejše, Likovni natečaj za otroke ter Natečaj medgeneracijskega sodelovanja, na temo "Skupaj za jutri". Na literarnem natečaju za otroke je sodelovalo 130 otrok iz 31 šol po Sloveniji, ki so zapisali odlične prispevke na temo prijateljstva in drugačnosti med nami. Izvedli smo tudi natečaj Medgeneracijskega sodelovanja, pri katerem smo prejeli 14 prijav odličnih projektov.

Rezultate natečajev si lahko ogledate TUKAJ.

Vsem sodelujočim se zahvaljujemo za sodelovanje, prav tako pa čestitamo vsem zmagovalcem. Podelitve priznanj bodo potekale na Odprtem odru festivala 28. septembra 2017.

Čestitke!
 
 
 
predsednik ZDUS, g. Janez Sušnik

Vabilo ZDUS na 17. F3ŽO

30.05.2017 11:25
"V Zvezi društev upokojencev Slovenije (ZDUS) se z vso odgovornostjo pripravljamo na našo največjo prireditev, ne samo v Sloveniji ampak v širšem krogu bližnjih držav EU, v okviru katere se na zelo obiskanih predstavitvah, predavanjih in okroglih mizah posvetimo vsem ljudem, ki so prišli v obdobje aktivnega staranja. Če ne prej namreč po 65. letu starosti zagotovo nastopijo različne situacije, v katerih se srečujemo s problemi, nastalimi iz različnih vzrokov, npr. staranje, bolezni, osamljenost, gmotni položaj ... Ugotavljamo, da starejši premalo izražamo svoje težave in ne najdemo usklajenih stališč, da bi se na ustrezen način povezovali in skupaj nastopali ter tako politiko kot javnost opozarjali na probleme, s katerimi se soočamo.

ZDUS je primerno mesto za tovrstne organizirane posvete in pripravo programov, ki bi služili vsakokratni vladi, da nas ne pozabi – kar se je dogajalo in se še dogaja ter postaja stalnica pozabljenih in izgubljenih v sodobnem svetu. Pripravljamo tudi predstavitve medgeneracijskega sodelovanja ZDUS z Mladinskim svetom Slovenije. Ravno na tem področju se vse bolj kaže, da je treba k sodelovanju pravočasno povabiti tudi mlade, tako se na obeh straneh soočimo s problemi in si lažje pomagamo z nasveti, ki so obojim potrebni, predvsem pa koristni.

Festival je popolna priložnost, da se ZDUS v različnih oblikah in s pestro vsebino, oblikovano preko programov strokovnih komisij ZDUS, dobro predstavi in vodi okrogle mize o problematiki starejših ljudi in o humanitarni dejavnosti v ZDUS. Tak način delovanja je bil uveden že v preteklosti, a je kljub trenutni dobri  volji izpuhtel. Letos se bomo posvetili večjemu delu problemov, ki pestijo starejše. Ena pomembnejših tem bo zagotovo obnova Memoranduma iz leta 2009, ki se bo osredotočil na Strategijo dolgožive družbe z močnim poudarkom na pripravi dokončne vsebine Zakona o dolgotrajni oskrbi, ki ga čakamo že vrsto let."

Ljubljana, april 2017
Predsednik ZDUS
Janez Sušnik
 
 

Napovedujemo strokovni program festivala

26.04.2017 08:33

Festival za tretje življenjsko obdobje vsako leto s pomembnimi deležniki ustvarja okolje, kjer se odpirajo pomembne razprave o dolgoživi družbi z namenom ustvarjanja pozitivnih smernic za dosego in izvedbo določenih strategij. Tako vsako leto poskrbi za bogat strokovni program, ki poteka v dvorani M4 Cankarjevega doma. V nadaljevanju si lahko preberete glavne teme letošnjih okroglih miz strokovnega programa:

Uvodna razprava:
Predstavitev nekaterih krovnih strategij (ZDUS, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Vlada Republike Slovenije):
  • Strategija dolgožive družbe
  • Memorandum ZDUS za leto 2018
  • Strategija MIP Lizbona
Okrogle mize:
  • Položaj starejših skozi program Starejši za starejše  (Zveza društev upokojencev Slovenije);
  • Skupnostne oblike preživljanja časa starejših (Mestna zveza upokojencev Ljubljana in Dnevni centri aktivnosti)
  • Priprava na upokojitev (Zdravstvena fakulteta Ljubljana, Ministrstvo za obrambo, Študentska organizacija Univerze v Ljubljani)
  • Pravice in soodgovornost življenja v starosti (Socialna zbornica Slovenije)
  • Ustvarjanje okolja za delo starejših (Združenje seniorjev Slovenije)
Vljudno vabljeni, da se razprav udeležite tudi sami.
Točen urnik bomo še objavili.
 
 

Izobraževalni program festivala

26.04.2017 08:06
Izobraževalni program

V okviru bogatega izobraževalnega programa, ki ga vsako leto obišče vse več obiskovalcev iz vse Slovenije in tujine, se bomo dotaknili tem, kot so odstiranje demence z uporabo umetniških izraznih sredstev, razvoj uporabniku prijazne akvaponike na primeru Doma starejših občanov, različne oblike podpore za zdravo in aktivno življenje, nove storitve za zdravje na daljavo – pogled bolnika, predstavitev projekta Mostovi za Evropo in še veliko drugega.

Če želite tudi vi soustvarjati del programa letošnjega festivala, se za ta korak lahko odločite do 23. junija, ko se izteka prijavni rok za sodelovanje v programu.

Več informacij za sodelovanje je na voljo tukaj.
 
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>

Naročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke