Aktualne novice

Legenda:
- primerno za otroke - medgeneracijsko - zdrav življenjski slog
 
 
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>
 
predsednik ZDUS, g. Janez Sušnik

Vabilo ZDUS na 17. F3ŽO

30.05.2017 11:25
"V Zvezi društev upokojencev Slovenije (ZDUS) se z vso odgovornostjo pripravljamo na našo največjo prireditev, ne samo v Sloveniji ampak v širšem krogu bližnjih držav EU, v okviru katere se na zelo obiskanih predstavitvah, predavanjih in okroglih mizah posvetimo vsem ljudem, ki so prišli v obdobje aktivnega staranja. Če ne prej namreč po 65. letu starosti zagotovo nastopijo različne situacije, v katerih se srečujemo s problemi, nastalimi iz različnih vzrokov, npr. staranje, bolezni, osamljenost, gmotni položaj ... Ugotavljamo, da starejši premalo izražamo svoje težave in ne najdemo usklajenih stališč, da bi se na ustrezen način povezovali in skupaj nastopali ter tako politiko kot javnost opozarjali na probleme, s katerimi se soočamo.

ZDUS je primerno mesto za tovrstne organizirane posvete in pripravo programov, ki bi služili vsakokratni vladi, da nas ne pozabi – kar se je dogajalo in se še dogaja ter postaja stalnica pozabljenih in izgubljenih v sodobnem svetu. Pripravljamo tudi predstavitve medgeneracijskega sodelovanja ZDUS z Mladinskim svetom Slovenije. Ravno na tem področju se vse bolj kaže, da je treba k sodelovanju pravočasno povabiti tudi mlade, tako se na obeh straneh soočimo s problemi in si lažje pomagamo z nasveti, ki so obojim potrebni, predvsem pa koristni.

Festival je popolna priložnost, da se ZDUS v različnih oblikah in s pestro vsebino, oblikovano preko programov strokovnih komisij ZDUS, dobro predstavi in vodi okrogle mize o problematiki starejših ljudi in o humanitarni dejavnosti v ZDUS. Tak način delovanja je bil uveden že v preteklosti, a je kljub trenutni dobri  volji izpuhtel. Letos se bomo posvetili večjemu delu problemov, ki pestijo starejše. Ena pomembnejših tem bo zagotovo obnova Memoranduma iz leta 2009, ki se bo osredotočil na Strategijo dolgožive družbe z močnim poudarkom na pripravi dokončne vsebine Zakona o dolgotrajni oskrbi, ki ga čakamo že vrsto let."

Ljubljana, april 2017
Predsednik ZDUS
Janez Sušnik
 
 

Napovedujemo strokovni program festivala

26.04.2017 08:33

Festival za tretje življenjsko obdobje vsako leto s pomembnimi deležniki ustvarja okolje, kjer se odpirajo pomembne razprave o dolgoživi družbi z namenom ustvarjanja pozitivnih smernic za dosego in izvedbo določenih strategij. Tako vsako leto poskrbi za bogat strokovni program, ki poteka v dvorani M4 Cankarjevega doma. V nadaljevanju si lahko preberete glavne teme letošnjih okroglih miz strokovnega programa:

Uvodna razprava:
Predstavitev nekaterih krovnih strategij (ZDUS, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Vlada Republike Slovenije):
 • Strategija dolgožive družbe
 • Memorandum ZDUS za leto 2018
 • Strategija MIP Lizbona
Okrogle mize:
 • Položaj starejših skozi program Starejši za starejše  (Zveza društev upokojencev Slovenije);
 • Skupnostne oblike preživljanja časa starejših (Mestna zveza upokojencev Ljubljana in Dnevni centri aktivnosti)
 • Priprava na upokojitev (Zdravstvena fakulteta Ljubljana, Ministrstvo za obrambo, Študentska organizacija Univerze v Ljubljani)
 • Pravice in soodgovornost življenja v starosti (Socialna zbornica Slovenije)
 • Ustvarjanje okolja za delo starejših (Združenje seniorjev Slovenije)
Vljudno vabljeni, da se razprav udeležite tudi sami.
Točen urnik bomo še objavili.
 
 

Izobraževalni program festivala

26.04.2017 08:06
Izobraževalni program

V okviru bogatega izobraževalnega programa, ki ga vsako leto obišče vse več obiskovalcev iz vse Slovenije in tujine, se bomo dotaknili tem, kot so odstiranje demence z uporabo umetniških izraznih sredstev, razvoj uporabniku prijazne akvaponike na primeru Doma starejših občanov, različne oblike podpore za zdravo in aktivno življenje, nove storitve za zdravje na daljavo – pogled bolnika, predstavitev projekta Mostovi za Evropo in še veliko drugega.

Če želite tudi vi soustvarjati del programa letošnjega festivala, se za ta korak lahko odločite do 23. junija, ko se izteka prijavni rok za sodelovanje v programu.

Več informacij za sodelovanje je na voljo tukaj.
 
 

Prvi rok za prijavo se bliža

10.04.2017 09:13

V četrtek, 13. aprila, se izteka prvi rok za prijavo, ki vam omogoča ugodnejše sodelovanje na 17. Festivalu za tretje življenjsko obdobje. Ne spreglejte skoraj 30 % nižjih cen pri sodelovanju z:
 • opremljenim razstavnim prostorom, ki vključuje talno oblogo, obodne stene, dve polici, mizo, dva stola, električni priključek, enoten tipski napis razstavljavca in koš za smeti
zdaj samo 120 EUR/m2 (namesto 158 EUR/m2)
 • neopremljenim razstavnim prostor, ki je popolnoma prazen (brez sten in talne obloge ter druge opreme in ga lahko opremite sami)
zdaj samo 92 EUR/m2 (namesto 122 EUR/m2)
 • promocijskim pultom, ki vključuje pult in tipski napis razstavljavca
zdaj samo 480 EUR/kos (namesto 632 EUR/kos)
 • programom v eni od M dvoran v okviru Cankarjevega doma
zdaj samo od 170 do 210 EUR/uro, odvisno od velikosti predavalnice (namesto 250–290)
Možnost ugodnejše prijave se zaključuje: 13. aprila 2017.

Preverite ostale oblike sodelovanja in se nam pridružite na največjem dogodku za povezovanje generacij na tem delu Evrope!

Ostale oblike sodelovanja so na voljo .
 
 

Vabljeni k sodelovanju na 17. F3ŽO

15.02.2017 15:09

Pridružite se številnim soustvarjalcem Festivala za tretje življenjsko obdobje od 26. do 28. septembra 2017 v Cankarjevem domu v Ljubljani in skupaj z nami na 17. F3ŽO gradite uspešno in povezano dolgoživo družbo, prijazno vsem generacijam!

Lani je festival obiskalo rekordnih 18.000 obiskovalcev in prav njim se lahko predstavite s svojo ponudbo informacij, izdelkov, ali storitev za starejše, za aktivno starost, za povezovanje med generacijami in za medgeneracijsko solidarnost.

Sodelujete lahko:
  z razstavnim prostorom v enem izmed tematskih parkov na sejemski razstavi,
  v izobraževalnem ali kulturnem programu z zanimivim predavanjem, delavnico, okroglo mizo, ali nastopom na odprtem odru,
  kot sponzor festivala, kar vam zagotavlja večjo prepoznavnost v okviru festivala,
  z oglaševanjem preko promocijskih kanalov, ki so na voljo v okviru festivala ...

Prvi rok za prijavo s posebnimi ugodnostmi: 13. april 2017.

Več informacij


Ekipa F3ŽO
 
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>

Naročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke