E-PRIJAVA ZA SODELOVANJE
 
 FOTO GALERIJA
 
 
 

 

20. Festival za tretje življenjsko obdobje poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.
 
 
 
 
 

Aktualne novice

Legenda:
- primerno za otroke - medgeneracijsko - zdrav življenjski slog
 
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 > >>
 

Na voljo programska brošura festivala

11.09.2019 13:25

Na voljo je programska brošura festivala, ki vam predstavlja boga program letošnjega že 19. F3ŽO.

Brošura je na voljo tukaj:
pdfProgramska brošura 19. F3ŽO > (.pdf 3.1MB)
 
 

F3ŽO-ju se je kot strateški partner pridružil še Sindikat upokojencev Slovenije

08.09.2019 14:46

Sindikat upokojencev Slovenije (SUS) je prostovoljna organizacija upokojencev. V SUS se včlanjujejo zlasti člani sindikatov, ki tudi po upokojitvi želijo ostati pripadniki velike družine Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS). Temeljni cilj SUS-a je varovanje pridobljenih pravic upokojencev. Ker je v Sloveniji uveljavljeno socialno partnerstvo, prek ZSSS ali sami neposredno v Ekonomsko-socialnem svetu sodelujejo pri iskanju rešitev o vseh vprašanjih, ki zadevajo gmotni in socialni položaj upokojencev.

V letošnjem letu bo Sindikat upokojencev Slovenije pripravil okroglo mizo v okviru strokovnega programa, prav tako pa bo v drugem preddverju na svojem razstavnem prostoru na voljo za vsa dodatna vprašanja!

Vabljeni na okroglo mizo, ki jo pripravlja Sindikat upokojencev Slovenije:

KAKO IZBOLJŠATI BIVALNE POGOJE STAREJŠIH S POUDARKOM NA VGRADNJI DVIGAL
Na okrogli mizi bodo prisotni iskali rešitve izhajajoč iz Strategije dolgožive družbe in prizadevanj za dolgotrajno oskrbo starostnikov na domu. Okrogla miza bos potekala v torek, 1. oktobra 2019, v dvorani M3 (12.45–13.45).
 
 

Napovedan izjemen obisk

05.09.2019 09:03

Največji dogodek za starejše, ki bo potekal od 1. do 3. oktobra v Cankarjevem domu vsako leto obiščejo številna društva upokojencev in zainteresirani posamezniki iz vse Slovenije in tudi letos ne bo nič drugače.

V okviru vodenih ogledov je namreč obisk Festivala napovedalo že izjemno število društev upokojencev in vseh, ki jih zanima zdravo in aktivno staranje.

Ne pozabite se nam pridružiti tudi vi kajti v letošnjem letu pripravljamo:
NOVO! Vabljeni tudi v Festivalsko kavarno!


Pridružite se nam na največjem dogodku za starejše v Sloveniji in širše v regiji!
 
 

Z nami tudi Ministrstvo za zdravje

29.08.2019 10:59

Vabljeni na razstavni prostor Ministrstva za zdravje, kjer vam bomo predstavili delo ministrstva s področja dolgotrajne oskrbe.

V okviru projekta Model dolgotrajne oskrbe v skupnosti vam bomo predstavili pilotni projekt, s katerim preizkušamo nova orodja, mehanizme in storitve za zagotavljanje kakovostne in integrirane dolgotrajne oskrbe v Sloveniji.

Veseli bomo, če boste z nami delili stališča, izkušnje in predloge, kaj je pomembno za kakovostno in varno življenje v starosti.

Vabljeni tudi na okroglo mizo "Operacionalizacija strategije dolgožive družbe in črpanje EU sredstev v novi finančni perspektivi", kjer bo sodelovala predstavnica Ministrstva za zdravje mag. Klavdija Kobal Straus.

 
 

Socialna zbornica Slovenije partner 19. F3ŽO

28.08.2019 23:03

Kot strateški partner Festivala za tretje življenjsko obdobje, se nam je pri pripravi številnih odličnih vsebin priključila tudi Socialna zbornica Slovenije. V okviru festivala zbornica vabi na zanimivo razpravo z naslovom

MEDGENERACIJSKI PREPLET NEFORMALNIH OSKRBOVALCEV STAREJŠIH NA DOMU: IZZIV ALI UTOPIJA?,
ki bo potekala v četrtek, 3. oktobra 2019, ob 12. uri v dvorami M3.

Dogodek bo vodil dr. Nikolaj Lipič, član strokovnega sveta Socialne zbornice Slovenije, na razpravi pa bodo sodelovali:

  • Carmen Rajer, mag. soc., predsednica Sekcije za socialno oskrbo na Socialni zbornici Slovenije ter strokovna vodja pomoči na domu in vodja projekta integrirane oskrbe v Občini Krško »MOST«;
  • Marjana Kamnik, vodja projekta Dolgotrajna oskrba za Koroško;
  • Zarja Govedič, študentka Fakultete za socialno delo;
  • Amir Crnojević, strokovni vodja programa organiziranega prostovoljstva in  medgeneracijskega  sodelovanja ter »Naj prostovoljec leta 2014«;
  • mag. Klavdija Kobal Štraus, Ministrstvo za zdravje, Direktorat za dolgotrajno oskrbo.
Vljudno vabljeni, da se razprave udeležite tudi vi.
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 > >>

Naročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke