BREZPLAČNI
RAČUNALNIKI
 
PROGRAM
 
SEZNAM
SODELUJOČIH
 
 E-PRIJAVA ZA SODELOVANJE
 
 

 

Častni pokrovitelj 19. Festivala za tretje življenjsko obdobje je predsednik Državnega zbora mag. Dejan Židan.
 
 
 
 
 

Aktualne novice

Legenda:
- primerno za otroke - medgeneracijsko - zdrav življenjski slog
 
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>
 

Odgovor vodstva F3ŽO na neetično delovanje predsednika ZDUS Janeza Sušnika

08.07.2019 06:30

Organizacija že 19. Festivala za tretje življenjsko obdobje je, kot smo organizatorji napovedali že večkrat, v polnem teku. A žal brez blatenja in neetičnega ravnanja predsednika največje nevladne organizacije pri nas ne gre oziroma mu ni videti konca. Organizatorji uglednega in mednarodno podprtega Festivala za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) vnovič ugotavljamo, da aktualni predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS) Janez Sušnik neetično, nezakonito in v nasprotju z interesi društev upokojencev tlači po organizaciji ter namenoma zavira proces nastajanja prej omenjenega uglednega festivala.

V ta namen je predsednik ZDUS Janez Sušnik vsem društvom upokojencem zagrozil s finančnimi sankcijami.

Na dogodek in na splošno na njegovo neetično delovanje so se že odzvali prvi predsedniki društev upokojencev, med njimi tudi predsednik Mestne zveze upokojencev Ljubljana g. Marjan Sedmak, katerih odprta pisma objavljamo na naši spletni strani v rubriki Za medije.

Organizatorji Festivala za tretje življenjsko obdobje obžalujemo takšno ravnanje predsednika Sušnika, predvsem z vidika oviranja nastopa društvom upokojencev v kulturnem programu Festivala, ki jim nastop v hramu slovenske kulture, Cankarjevem domu, pomeni vrhunec letnega delovanja in ustvarjanja.


Ekipa F3ŽO
 
 

Istočasno kot F3ŽO tudi Festival celostnega zdravja!

27.06.2019 12:20
Festival za tretje življenjsko obdobje bo v letošnjem letu potekal istočasno kot Festival celostnega zdravja DAO YAH!

Dogodka bosta v treh dneh gostila več kot 17.000 obiskovalcev- vedoželjnih in aktivnih posameznikov, predstavnikov aktivne srednje generacije, mladih in starejših!

V sodelovanju z akademsko izobraženimi strokovnjaki, zdravniki, farmacevti, različnimi organizacijami, podjetji in aktivnimi posamezniki bomo tudi tokrat snovali oba tridnevna festivala z bogato izobraževalno noto.

Ker so razstavni prostori že skoraj vsi rezervirani, vam toplo priporočamo, da čimprej oddate svojo prijavo!

 
 

Napovedujemo bogat program

21.06.2019 14:05

Od 1. do 3. oktobra bo ljubljanski Cankarjev dom obiskalo več kot 17.500 starejših iz vse Slovenije, ki bodo prestolnico obiskali zaradi tradicionalnega Festivala za tretje življenjsko obdobje.

Letošnji že 19. Festival bo ponovno gostil številna društva upokojencev iz vse Slovenije in tujine, različne organizacije, javne zavode in še in še.

Vsako leto dogodek soustvarja več kot 3.000 posameznikov, kot vsa leta doslej pa Festival za tretje življenjsko obdobje, kot največji dogodek za starejše v Evropi, obeležuje 1. oktober, mednarodni dan starejših, ter s svojimi vsebinami že 18 let uspešno gradi most med generacijami, posamezniki, nevladnimi organizacijami itd.

V letošnjem letu organizator skupaj z Društvom Duh časa podarja 150 brezplačnih računalnikov za starejše.

Več o dogodku si lahko preberete na spodnji povezavi:
 
 

Kažipot storitev za seniorje

14.06.2019 15:22


Kažipot storitev za seniorje (55+) olajša pridobivanje informacij iz zanesljivih virov za vse starejše, njihove odrasle otroke in vse, ki pomagajo seniorjem v Sloveniji. Podatki v Kažipotu pomagajo najti podatke, ki so objavljeni na spletnih straneh tistih organizacij, ki storitve seniorjem nudijo in podatke zbirajo, vzdržujejo in zagotavljajo. Dodatne podatke je mogoče pridobiti pri teh organizacijah prek telefona ali po e-pošti.

Naložite si ga lahko tukaj: http://eregion.eu/seniors-eservices-guide-55-slovenia/.


Pripravlja Ministrstvo za javno upravo, Direktorat za informacijsko družbo

 
 

IN MEMORIAM: mag. Davor Dominkuš (1956 - 2019)

14.05.2019 10:24


V 63. letu starosti nas je zapustil dolgoletni predsednik Programskega sveta mag. Davor Dominkuš.

 

Davor se je rodil se 12. julija 1956 v Kranju, in je bil od leta 2001 aktiven na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, kjer je prevzemal številne pomembne funkcije.

 

Zadnjih 14 let je predsedoval Programskemu svetu Festivala za tretje življenjsko obdobje, ki vsako leto obeležuje mednarodni dan starejših.

 

Predstavnik enakopravnosti, borec za boljše življenje ljudi, med drugim tudi za izboljšanje življenja socialno ogroženih in invalidov, aktiven predsednik programskega sveta festivala, ki je uspešno soustvarjal vse ravni dogodka, bo zagotovo nepogrešljiv del letošnjega in vseh bodočih festivalov.

 

Na ministrstvu za delo družino in socialne zadeve, na katerem je bil aktiven v zadnjih letih, bodo v njegov spomin danes odprli žalno knjigo, v ponedeljek, 20. maja, ob 11. uri v dvorani M2 Cankarjevega doma pa bo potekala tudi žalna seja z vsemi predstavniki Programskega sveta festivala.

 

V imenu celotnega Sveta se Davorju zahvaljujemo za izjemno delo in izrekamo iskreno sožalje vsem svojcem.

ekipa F3ŽO

 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>

Naročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke