Častni pokrovitelj 19. Festivala za tretje življenjsko obdobje je predsednik Državnega zbora mag. Dejan Židan.
 
 
 
 
 

Aktualne novice

Legenda:
- primerno za otroke - medgeneracijsko - zdrav življenjski slog
 
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > >>
 

Kažipot storitev za seniorje

14.06.2019 15:22


Kažipot storitev za seniorje (55+) olajša pridobivanje informacij iz zanesljivih virov za vse starejše, njihove odrasle otroke in vse, ki pomagajo seniorjem v Sloveniji. Podatki v Kažipotu pomagajo najti podatke, ki so objavljeni na spletnih straneh tistih organizacij, ki storitve seniorjem nudijo in podatke zbirajo, vzdržujejo in zagotavljajo. Dodatne podatke je mogoče pridobiti pri teh organizacijah prek telefona ali po e-pošti.

Naložite si ga lahko tukaj: http://eregion.eu/seniors-eservices-guide-55-slovenia/.


Pripravlja Ministrstvo za javno upravo, Direktorat za informacijsko družbo

 
 

IN MEMORIAM: mag. Davor Dominkuš (1956 - 2019)

14.05.2019 10:24


V 63. letu starosti nas je zapustil dolgoletni predsednik Programskega sveta mag. Davor Dominkuš.

 

Davor se je rodil se 12. julija 1956 v Kranju, in je bil od leta 2001 aktiven na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, kjer je prevzemal številne pomembne funkcije.

 

Zadnjih 14 let je predsedoval Programskemu svetu Festivala za tretje življenjsko obdobje, ki vsako leto obeležuje mednarodni dan starejših.

 

Predstavnik enakopravnosti, borec za boljše življenje ljudi, med drugim tudi za izboljšanje življenja socialno ogroženih in invalidov, aktiven predsednik programskega sveta festivala, ki je uspešno soustvarjal vse ravni dogodka, bo zagotovo nepogrešljiv del letošnjega in vseh bodočih festivalov.

 

Na ministrstvu za delo družino in socialne zadeve, na katerem je bil aktiven v zadnjih letih, bodo v njegov spomin danes odprli žalno knjigo, v ponedeljek, 20. maja, ob 11. uri v dvorani M2 Cankarjevega doma pa bo potekala tudi žalna seja z vsemi predstavniki Programskega sveta festivala.

 

V imenu celotnega Sveta se Davorju zahvaljujemo za izjemno delo in izrekamo iskreno sožalje vsem svojcem.

ekipa F3ŽO

 
 

Znan strokovni program 19. F3ŽO

02.04.2019 14:30

Komisija za strokovni program, aktivna v Programskem odboru 19. Festivala za tretje življenjsko obdobje, je potrdila vsebino letošnjega strokovnega programa, ki bo zaznamovala dva pomembna dogodka, in sicer 100-letnico delovanja Univerze v Ljubljani in sprejem Akcijskega načrta strategije dolgožive družbe.

V ta namen je razpisala 5 nosilnih okroglih miz strokovnega programa:
  1. OKROGLA MIZA OB 100-LETNICI UNIVERZE V LJUBLJANI
  2. VZDRŽNOST (FINANCIRANJA) SISTEMOV SOCIALNE ZAŠČITE
  3. OPERACIONALIZACIJA STARTEGIJE DOLGOŽIVE DRUŽBE IN ČRPANJE EU SREDSTEV V NOVI FINANČNI PERSPEKTIVI
  4. VLOGA LOKALNE SKUPNOSTI PRI IMPLEMENTACIJI STRATEGIJE DOLGOŽIVE DRUŽBE
  5. TERMINOLOGIJA: SOCIALNA ZAŠČITA IN STAROST
K razpravam in oblikovanju novih pobud vabimo vse, ki so kakorkoli povezani s katero od razpisanih tem - od strokovne do laične javnosti.

Komisija za strokovni program 19. F3ŽO
 
 

Novinarska konferenca

27.03.2019 13:55

Danes v sredo, 27. marca, je ob 11. uri v Klubu Lili Novy v Cankarjevem domu potekala novinarska konferenca za 19. Festival za tretje življenjsko obdobje. Na novinarski konferenci smo podrobneje predstavili:

- potek priprav 19. Festivala za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO);
- novega soorganizatorja - Mestno zvezo upokojencev Ljubljana;
- javni poziv ambasadorjev Festivala za tretje življenjsko obdobje.

O čem vse je še tekla beseda si lahko pogledate na priloženem video posnetku.


 
 

Kar 80% kapacitet Cankarjevega doma že zasedenih

14.03.2019 10:39

Prijave za sodelovanje na letošnjem že 19. Festivalu za tretje življenjsko obdobje so že skoraj polne.

Podpora več kot 100 organizacij in podjetij, ki so se odločila sodelovati z razstavnim prostorom na letošnjem festivalu, ter številna društva upokojencev, kulturnih društev in drugih organizacij, ki bodo letos sodelovala v okviru izobraževalnega, kulturnega in strokovnega programa, nas seveda izjemno veseli.

Odlična podora festivalu že v prvem prijavnem roku je tako dokaz, da je festival prepoznan kot najpomembnejša in najkakovostnejša prireditev za starejše ne samo v Sloveniji, temveč tudi v Evropi.

Če razmišljate o tem, da bi se tudi sami prijavili za sodelovanje in navdušili 17.500 obsikovalcev v treh dneh, vam toplo priporočamo, da se čimprej prijavite, kajti mesta se hitro polnijo.

Več o sodelovanju si lahko ogledate na povezavi spodaj:


#f3zo #19let
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > >>

Naročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke