E-PRIJAVA ZA SODELOVANJE
 
 FOTO GALERIJA
 
 
 

 

20. Festival za tretje življenjsko obdobje poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.
 
 
 
 
 

Aktualne novice

Legenda:
- primerno za otroke - medgeneracijsko - zdrav življenjski slog
 
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 > >>
 

Festival še danes in v četrtek!

02.10.2019 07:53

Ne spreglejte bogatega festivalskega dogajanja, kjer vam predstavljamo:

V strokovnem programu bomo spregovorili o tehnoloških rešitvah in samostojnem življenju starejših, o sistemih socialne zaščite, o položaju nevladnih organizacij v Sloveniji, o osamljenost starejših ...
Povzetke strokovnega programa spremlja STA in so na voljo tukaj.

V okviru izobraževalnega programa bomo prisluhnili predavanjem o regeneraciji, izpadanju zob, o tem, kako se znebiti bolečin v hrbtenici, vitalnosti sklepov, bančništvu za starejše, potekale bodo brezplačne mertive krvenga tlaka, holesterola in sladkorja v krvi, ogledali si bomo predstavo Štirje letni časi ter se udeležili delavnic step aerobike.

V okviru kulturnega programa na Odprtem in Medgeneracijskem odru
bomo prisluhnili predstavam Po poteh prednikov, Ko zapoje srce, Z roko napisanih pesmi, Kako lepo je biti koroški muzikant ter si ogledali predstavitev izraznega plesa, spet aerobike, bother gimnastike, nastop na bradlji!

Danes, 2. oktobra pa bo bogat program potekal tudi v okviru Festivala celostnega zdravja, ki poteka sočasno s festivalom.

Vabljeni vse do 18. ure!

 
 

Festival ima novo ambasadorko

01.10.2019 18:20

V okviru otvoritvene slovesnosti je Programski svet 19. festivala za tretje življenjsko obdobje imenoval tudi častno ambasadorko 19. F3ŽO.

Časni naziv si je pridružila dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič.

Dr. Čačinovič Vogrinčič je bila vpeta v Festival za tretje življenjsko obdobje od vsega začetka. Sodelovala je v strokovnih razpravah, vrsto okroglih mizah ter dajala strokovni ton s sugestijami tem, ki naj jih obravnava festival. Z svojim delom je  vrednote socialne države prenašala na svoje študente in učila mlajše generacije kaj pomeni solidarnost med njimi, zato jo Festival za tretje življenjsko obdobje kot prostor povezovanja generacij imenuje za ambasadorko 19. Festivala za tretje življenjsko obdobje.

Dr. Čačinovič Vogrinčič se zahvaljujemo za vso podporo in seveda čestitamo ob tako izjemnem imenovanju.
 
 

Živahen festivalski utrip prvega dne -

bodite z nami še vse do četrtka!

01.10.2019 17:32

 
     
 
     
 
     
Preostalo dogajanje pa lahko spremljate na našem Facebook profilu!
     
 
 

Festival za tretje življenjsko obdobje je tudi uradno odprl svoja vrata!

01.10.2019 13:01

Ob 9. uri je v Cankarjevem domu odprl svoja vrata že 19. Festival za tretje življenjsko obdobje.

Na otvoritveni slovesnosti ob 10. uri v Linhartovi dvorani so se zbrali svečani govorniki, prejemniki priznanj za dolgoletno sodelovanje in upokojenke ter upokojenci različnih regij.

Predsednik osrednje pokrajinske zveze upokojencev g. Sedmak je na otvoritvenem govoru poudaril predvsem pomen festivala in festivalskega dogajanja. Poudaril je, da je festival prostor participatorne demokracije in napovedal da bo festival uspešno deloval tudi naprej, neglede na dogajanja znotraj upokojenskih ravni. Ljubljanski župan Janković je napovedal odpiranje novih dnevnih centrov in poudaril večletno sodelovanje MOL-a na festivalu. Ministrica za delo Klampferjeva je napovedala, da bodo boj za človeko pravice in medgeneracijsko sodeovanje ter boj proti nasilju nad starejšimi tudi v prihodnje glavni cilj ministrstva, poudarila pa je tudi sodelovanje vlade in ministrstva na festivalu. Predsedniku DZ mag. Židanu je svečan govor prinesel veliko čast. Sporočil je, da je najpomembnejša naloga države grajenje solidarnostnega mostu ter zagotoviti ljudem kakovostno zdravstveno storitev, ki naj ne bo tržno blago. Na festivalu, je poudaril, se sliši slovenska beseda, veliko pristnih kulturnih dogodkov, spoštuje se zgodovina in se krepi se sodelovanje med generacijami, in zato je vesel, da je tudi Državni zbor del tega dogodka.

Prejemniki priznanj za dolgoletno soustvarjanje festivala v letošnjem letu so bili:
  • Združeni slovenski veteranski orkester,
  • Center aktivnosti Fužine CAF, središče druženja in aktivnosti za starejše,
  • Zveza društev upokojencev Severne Makedonije
Na dogodku pa je bilo podeljeno tudi posthumno priznanje dolgoletnemu predsedniku Programskega sveta festivala Davorju Dominkušu. Priznanje je v njegovem imenu prevzela soproga.

 
 

Danes vrata odpira že 19. F3ŽO!

01.10.2019 06:38

Danes v ljubljanskem hramu kulture, Cankarjevem domu, odpira vrata že 19. Festival za tretje življenjsko obdobje, ki bo trajal vse do 3. oktobra. Festival za tretje življenjsko obdobje se prične na dan, ko obeležujemo tudi mednarodni dan starejših - 1. oktober - in je največji festival za starejše v Evropi.

F3ŽO tokrat ponuja več kot 80 brezplačnih dogodkov za aktivno starost, več kot 120 pevskih, plesnih in drugih kulturnih dogodkov na dveh odrih, več kot 10 strokovnih razprav in ponudbo, bogate informacije in  brezplačne meritve krvnega sladkorja, vida in sluha.

Vse to poteka na več kot 160 razstavnih prostorih.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na brezplačnem dogodku vseh generacij!

Festival bo odprt od 1. do 3. oktobra, med 9. in 18. uro.
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 > >>

Naročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke