E-PRIJAVA ZA SODELOVANJE
 
 FOTO GALERIJA
 
 
 

 

20. Festival za tretje življenjsko obdobje poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.
 
 
 
 
 

Aktualne novice

Legenda:
- primerno za otroke - medgeneracijsko - zdrav življenjski slog
 
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 > >>
 

Napovedujemo strokovni program festivala

26.04.2017 08:33

Festival za tretje življenjsko obdobje vsako leto s pomembnimi deležniki ustvarja okolje, kjer se odpirajo pomembne razprave o dolgoživi družbi z namenom ustvarjanja pozitivnih smernic za dosego in izvedbo določenih strategij. Tako vsako leto poskrbi za bogat strokovni program, ki poteka v dvorani M4 Cankarjevega doma. V nadaljevanju si lahko preberete glavne teme letošnjih okroglih miz strokovnega programa:

Uvodna razprava:
Predstavitev nekaterih krovnih strategij (ZDUS, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Vlada Republike Slovenije):
 • Strategija dolgožive družbe
 • Memorandum ZDUS za leto 2018
 • Strategija MIP Lizbona
Okrogle mize:
 • Položaj starejših skozi program Starejši za starejše  (Zveza društev upokojencev Slovenije);
 • Skupnostne oblike preživljanja časa starejših (Mestna zveza upokojencev Ljubljana in Dnevni centri aktivnosti)
 • Priprava na upokojitev (Zdravstvena fakulteta Ljubljana, Ministrstvo za obrambo, Študentska organizacija Univerze v Ljubljani)
 • Pravice in soodgovornost življenja v starosti (Socialna zbornica Slovenije)
 • Ustvarjanje okolja za delo starejših (Združenje seniorjev Slovenije)
Vljudno vabljeni, da se razprav udeležite tudi sami.
Točen urnik bomo še objavili.
 
 

Izobraževalni program festivala

26.04.2017 08:06
Izobraževalni program

V okviru bogatega izobraževalnega programa, ki ga vsako leto obišče vse več obiskovalcev iz vse Slovenije in tujine, se bomo dotaknili tem, kot so odstiranje demence z uporabo umetniških izraznih sredstev, razvoj uporabniku prijazne akvaponike na primeru Doma starejših občanov, različne oblike podpore za zdravo in aktivno življenje, nove storitve za zdravje na daljavo – pogled bolnika, predstavitev projekta Mostovi za Evropo in še veliko drugega.

Če želite tudi vi soustvarjati del programa letošnjega festivala, se za ta korak lahko odločite do 23. junija, ko se izteka prijavni rok za sodelovanje v programu.

Več informacij za sodelovanje je na voljo tukaj.
 
 

Prvi rok za prijavo se bliža

10.04.2017 09:13

V četrtek, 13. aprila, se izteka prvi rok za prijavo, ki vam omogoča ugodnejše sodelovanje na 17. Festivalu za tretje življenjsko obdobje. Ne spreglejte skoraj 30 % nižjih cen pri sodelovanju z:
 • opremljenim razstavnim prostorom, ki vključuje talno oblogo, obodne stene, dve polici, mizo, dva stola, električni priključek, enoten tipski napis razstavljavca in koš za smeti
zdaj samo 120 EUR/m2 (namesto 158 EUR/m2)
 • neopremljenim razstavnim prostor, ki je popolnoma prazen (brez sten in talne obloge ter druge opreme in ga lahko opremite sami)
zdaj samo 92 EUR/m2 (namesto 122 EUR/m2)
 • promocijskim pultom, ki vključuje pult in tipski napis razstavljavca
zdaj samo 480 EUR/kos (namesto 632 EUR/kos)
 • programom v eni od M dvoran v okviru Cankarjevega doma
zdaj samo od 170 do 210 EUR/uro, odvisno od velikosti predavalnice (namesto 250–290)
Možnost ugodnejše prijave se zaključuje: 13. aprila 2017.

Preverite ostale oblike sodelovanja in se nam pridružite na največjem dogodku za povezovanje generacij na tem delu Evrope!

Ostale oblike sodelovanja so na voljo .
 
 

Vabljeni k sodelovanju na 17. F3ŽO

15.02.2017 15:09

Pridružite se številnim soustvarjalcem Festivala za tretje življenjsko obdobje od 26. do 28. septembra 2017 v Cankarjevem domu v Ljubljani in skupaj z nami na 17. F3ŽO gradite uspešno in povezano dolgoživo družbo, prijazno vsem generacijam!

Lani je festival obiskalo rekordnih 18.000 obiskovalcev in prav njim se lahko predstavite s svojo ponudbo informacij, izdelkov, ali storitev za starejše, za aktivno starost, za povezovanje med generacijami in za medgeneracijsko solidarnost.

Sodelujete lahko:
  z razstavnim prostorom v enem izmed tematskih parkov na sejemski razstavi,
  v izobraževalnem ali kulturnem programu z zanimivim predavanjem, delavnico, okroglo mizo, ali nastopom na odprtem odru,
  kot sponzor festivala, kar vam zagotavlja večjo prepoznavnost v okviru festivala,
  z oglaševanjem preko promocijskih kanalov, ki so na voljo v okviru festivala ...

Prvi rok za prijavo s posebnimi ugodnostmi: 13. april 2017.

Več informacij


Ekipa F3ŽO
 
 

Natečaji 17. Festivala za tretje življenjsko obdobje

17.02.2017 15:08

Festival za tretje življenjsko obdobje ponovno vabi predstavnike vseh generacij k sodelovanju v raznolikih ustvarjalnih natečajih.

Festival za tretje življenjsko obdobje – F3ŽO je prostor za povezovanje vseh generacij. Že 17 let išče medgeneracijske rešitve in ponuja prostor za druženje in izmenjavo idej.

Glavno vodilo letošnjega festivala temelji na digitalizaciji, trajnostnem razvoju ter medgeneracijski solidarnosti. Dandanes se življenje starostnika nedvomno razlikuje od življenja nekoč. Kaj se je zgodilo z vrednotami? Kakšna je razlika v prijateljstvu – je danes drugačno kot nekoč? Katere vrednote so v ospredju? Kakšen bo svet jutri – bodo posameznikom ostale osnovne vrednote ali bodo povsem v znamenju tehnologij, ki nam jih prinaša prihodnost?

Na ta in številna druga vprašanja boste lahko posamezniki – starostniki in mlajši – s svojim kreativnim pogledom odgovarjali v kar štirih natečajih, ki bodo posvečeni medgeneracijski solidarnosti, prijateljstvu in oblikovanju prostora, kjer lahko sodeluje prav vsak posameznik.

Organizatorji tako pripravljajo literarni natečaj za starejše, literarni natečaj za učence, likovni natečaj za otroke in učence ter natečaj medgeneracijskega sodelovanja.

Več informacij


Vanja Sitar, vodja kulturnega in spremljevalnega programa F3ŽO
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 > >>

Naročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke