E-PRIJAVA ZA SODELOVANJE
 
 FOTO GALERIJA
 
 
 

 

Častni pokrovitelj 19. Festivala za tretje življenjsko obdobje je predsednik Državnega zbora mag. Dejan Židan.
 
 
 
 
 

Aktualne novice

Legenda:
- primerno za otroke - medgeneracijsko - zdrav življenjski slog
 
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 > >>
 

Izdali smo Programsko brošuro festivala

07.09.2017 14:29

Program letošnjega festivala je kot vsako leto izjemno bogat. Pripravljamo namreč izobraževalni program v kar štirih predavalnicah, izjemno bogat strokovni program, program na kar dveh kulturnih odrih in še in še.

Oglejte si programsko brošuro, v kateri boste našli letošnji program, sicer pa ostanite z nami, kajti bomo prav kmalu celoten program festivala objavili tudi na naših spletni strani!

pdfProgramska brošura festivala > (.pdf 1.5MB)
 
 

Festival programsko zelo bogat

04.08.2017 14:52

Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) vas ponovno z veseljem pričakuje v Cankarjevem domu v Ljubljani od 26. do 28. septembra 2017. Letos poteka že sedemnajstič, že nekaj let pa je njegovo geslo Vsi smo ena generacija!, s katerim organizatorji želijo poudariti, da družbo skupaj soustvarjamo prav vse generacije.

Na sejemskih prostorih se bodo predstavila društva upokojencev, zdravilišča, kulturne ustanove, farmacevtska podjetja, domovi za starejše, športna društva, izobraževalne institucije, medijske hiše, založniki, IT-podjetja, občine idr. Organizatorji tudi v letošnjem letu pripravljajo Park alternativnih metod zdravljenja, dodatno pa bomo obogatili program tudi v Parku zdravja, kjer bodo še posebej predstavljene možnosti za zobozdravstvene storitve, na voljo doma in v tujini. Obiskovalci boste lahko v času sejma po ugodnejših cenah kupovali različne izdelke in preizkusili številne meritve.

Tudi v letošnjem letu se boste obiskovalci lahko udeležili številnih delavnic in predstavitev, ki jih pripravljamo v predavalnicah M Cankarjevega doma. Dotaknili se bomo številnih tem, izzivov in problemov, ki pestijo starejše in bomo skušali odgovoriti na vsa vaša vprašanja. Prisluhnite predavanjem na temo odstiranja demence, storitve za zdravje na daljavo, kako uveljavljati potrošniško pravico, kako si lahko pomagamo z bioterapijo po metodi Zdenka Domančića, kroničnega venskega popuščanja in zdravljenja s kompresijsko terapijo, oblikovali boste lahko voščilnice za svoje najdražje, veliko bomo sodelovali na medgeneracijski lokalni ravni. Ogledali pa si bomo tudi dokumentarni film, ki promovira, da bi čim manj hrane pristalo v smetnjakih, »Just eat it«.

Več o programu si preberite TUKAJ.
 
 

Zaključni prijavni rok se izteka 23. junija!

19.06.2017 15:54

Več kot 17.000 obiskovalcem
festivala se lahko predstavite s svojo ponudbo informacij, izdelkov, ali storitev za starejše, za aktivno starost, za povezovanje med generacijami in za medgeneracijsko solidarnost.

Sodelujete lahko:
  z razstavnim prostorom v enem izmed tematskih parkov na sejemski razstavi,
  v izobraževalnem ali kulturnem programu z zanimivim predavanjem, delavnico, okroglo mizo, ali nastopom na odprtem odru,
  kot sponzor festivala, kar vam zagotavlja večjo prepoznavnost v okviru festivala,
  z oglaševanjem preko promocijskih kanalov, ki so na voljo v okviru festivala,
  s prispevanjem nagrade v sklad nagradne igre ali sklad za nagrade na natečajih festivala.

  Zadnji rok za prijavo: 23. junij 2017.

Več informacij najdete
 
 

Vsi natečaji zaključeni - rezultati (dopolnjeno)

28.06.2017 11:39

Na Festivalu za tretje življenjsko obdobje smo v letošnjem letu razpisali Literarni natečaj za otroke in starejše, Likovni natečaj za otroke ter Natečaj medgeneracijskega sodelovanja, na temo "Skupaj za jutri". Na literarnem natečaju za otroke je sodelovalo 130 otrok iz 31 šol po Sloveniji, ki so zapisali odlične prispevke na temo prijateljstva in drugačnosti med nami. Izvedli smo tudi natečaj Medgeneracijskega sodelovanja, pri katerem smo prejeli 14 prijav odličnih projektov.

Rezultate natečajev si lahko ogledate TUKAJ.

Vsem sodelujočim se zahvaljujemo za sodelovanje, prav tako pa čestitamo vsem zmagovalcem. Podelitve priznanj bodo potekale na Odprtem odru festivala 28. septembra 2017.

Čestitke!
 
 
 

Napovedujemo strokovni program festivala

26.04.2017 08:33

Festival za tretje življenjsko obdobje vsako leto s pomembnimi deležniki ustvarja okolje, kjer se odpirajo pomembne razprave o dolgoživi družbi z namenom ustvarjanja pozitivnih smernic za dosego in izvedbo določenih strategij. Tako vsako leto poskrbi za bogat strokovni program, ki poteka v dvorani M4 Cankarjevega doma. V nadaljevanju si lahko preberete glavne teme letošnjih okroglih miz strokovnega programa:

Uvodna razprava:
Predstavitev nekaterih krovnih strategij (ZDUS, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Vlada Republike Slovenije):
  • Strategija dolgožive družbe
  • Memorandum ZDUS za leto 2018
  • Strategija MIP Lizbona
Okrogle mize:
  • Položaj starejših skozi program Starejši za starejše  (Zveza društev upokojencev Slovenije);
  • Skupnostne oblike preživljanja časa starejših (Mestna zveza upokojencev Ljubljana in Dnevni centri aktivnosti)
  • Priprava na upokojitev (Zdravstvena fakulteta Ljubljana, Ministrstvo za obrambo, Študentska organizacija Univerze v Ljubljani)
  • Pravice in soodgovornost življenja v starosti (Socialna zbornica Slovenije)
  • Ustvarjanje okolja za delo starejših (Združenje seniorjev Slovenije)
Vljudno vabljeni, da se razprav udeležite tudi sami.
Točen urnik bomo še objavili.
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 > >>

Naročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke