E-PRIJAVA ZA SODELOVANJE
 
 FOTO GALERIJA
 
 
 

 

20. Festival za tretje življenjsko obdobje poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.
 
 
 
 
 

Aktualne novice

Legenda:
- primerno za otroke - medgeneracijsko - zdrav življenjski slog
 
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 > >>
 

Predstavitev Slovenske veteranske godbe

12.09.2017 08:42

Na otvoritvi letošnjega 17. Festivala za tretje življenjsko obdobje, v torek, 26. septembra 2017 bo nosila težo kulturnega programa Slovenska veteranska godba skupaj z otroškim zborom OŠ Maksa Pečarja iz Ljubljane.

Na dan otvoritve bo imela Slovenska veteranska godba ob 13. uri še samostojni koncert v Linhartovi dvorani CD. Umetniški vodja in dirigent Slovenske veteranske godbe je Ervin Hartman.

Za potrebe mednarodne uveljavitve slovenskega seniorskega godbeništva so se veteranske godbe odločile, da sestavijo skupni orkester, sestavljen iz članic in članov vseh sedmih veteranskih godb. Svoj krstni nastop je imel pod nazivom Združeni slovenski veteranski orkester na 10. jubilejnem festivalu veteranskih godb 10. julija 2016 v Laškem. Že teden kasneje se je združeni orkester predstavil mednarodni publiki v avstrijskem Shladmingu  na mednarodnem srečanju pihalnih orkestrov MID EUROPE.
 
 

Izdali smo Programsko brošuro festivala

07.09.2017 14:29

Program letošnjega festivala je kot vsako leto izjemno bogat. Pripravljamo namreč izobraževalni program v kar štirih predavalnicah, izjemno bogat strokovni program, program na kar dveh kulturnih odrih in še in še.

Oglejte si programsko brošuro, v kateri boste našli letošnji program, sicer pa ostanite z nami, kajti bomo prav kmalu celoten program festivala objavili tudi na naših spletni strani!

pdfProgramska brošura festivala > (.pdf 1.5MB)
 
 

Festival programsko zelo bogat

04.08.2017 14:52

Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) vas ponovno z veseljem pričakuje v Cankarjevem domu v Ljubljani od 26. do 28. septembra 2017. Letos poteka že sedemnajstič, že nekaj let pa je njegovo geslo Vsi smo ena generacija!, s katerim organizatorji želijo poudariti, da družbo skupaj soustvarjamo prav vse generacije.

Na sejemskih prostorih se bodo predstavila društva upokojencev, zdravilišča, kulturne ustanove, farmacevtska podjetja, domovi za starejše, športna društva, izobraževalne institucije, medijske hiše, založniki, IT-podjetja, občine idr. Organizatorji tudi v letošnjem letu pripravljajo Park alternativnih metod zdravljenja, dodatno pa bomo obogatili program tudi v Parku zdravja, kjer bodo še posebej predstavljene možnosti za zobozdravstvene storitve, na voljo doma in v tujini. Obiskovalci boste lahko v času sejma po ugodnejših cenah kupovali različne izdelke in preizkusili številne meritve.

Tudi v letošnjem letu se boste obiskovalci lahko udeležili številnih delavnic in predstavitev, ki jih pripravljamo v predavalnicah M Cankarjevega doma. Dotaknili se bomo številnih tem, izzivov in problemov, ki pestijo starejše in bomo skušali odgovoriti na vsa vaša vprašanja. Prisluhnite predavanjem na temo odstiranja demence, storitve za zdravje na daljavo, kako uveljavljati potrošniško pravico, kako si lahko pomagamo z bioterapijo po metodi Zdenka Domančića, kroničnega venskega popuščanja in zdravljenja s kompresijsko terapijo, oblikovali boste lahko voščilnice za svoje najdražje, veliko bomo sodelovali na medgeneracijski lokalni ravni. Ogledali pa si bomo tudi dokumentarni film, ki promovira, da bi čim manj hrane pristalo v smetnjakih, »Just eat it«.

Več o programu si preberite TUKAJ.
 
 

Zaključni prijavni rok se izteka 23. junija!

19.06.2017 15:54

Več kot 17.000 obiskovalcem
festivala se lahko predstavite s svojo ponudbo informacij, izdelkov, ali storitev za starejše, za aktivno starost, za povezovanje med generacijami in za medgeneracijsko solidarnost.

Sodelujete lahko:
  z razstavnim prostorom v enem izmed tematskih parkov na sejemski razstavi,
  v izobraževalnem ali kulturnem programu z zanimivim predavanjem, delavnico, okroglo mizo, ali nastopom na odprtem odru,
  kot sponzor festivala, kar vam zagotavlja večjo prepoznavnost v okviru festivala,
  z oglaševanjem preko promocijskih kanalov, ki so na voljo v okviru festivala,
  s prispevanjem nagrade v sklad nagradne igre ali sklad za nagrade na natečajih festivala.

  Zadnji rok za prijavo: 23. junij 2017.

Več informacij najdete
 
 

Vsi natečaji zaključeni - rezultati (dopolnjeno)

28.06.2017 11:39

Na Festivalu za tretje življenjsko obdobje smo v letošnjem letu razpisali Literarni natečaj za otroke in starejše, Likovni natečaj za otroke ter Natečaj medgeneracijskega sodelovanja, na temo "Skupaj za jutri". Na literarnem natečaju za otroke je sodelovalo 130 otrok iz 31 šol po Sloveniji, ki so zapisali odlične prispevke na temo prijateljstva in drugačnosti med nami. Izvedli smo tudi natečaj Medgeneracijskega sodelovanja, pri katerem smo prejeli 14 prijav odličnih projektov.

Rezultate natečajev si lahko ogledate TUKAJ.

Vsem sodelujočim se zahvaljujemo za sodelovanje, prav tako pa čestitamo vsem zmagovalcem. Podelitve priznanj bodo potekale na Odprtem odru festivala 28. septembra 2017.

Čestitke!
 
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 > >>

Naročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke