BREZPLAČNI
RAČUNALNIKI
 
PROGRAM
 
SEZNAM
SODELUJOČIH
 
 E-PRIJAVA ZA SODELOVANJE
 
 

 

Častni pokrovitelj 19. Festivala za tretje življenjsko obdobje je predsednik Državnega zbora mag. Dejan Židan.
 
 
 
 
 

Aktualne novice

Legenda:
- primerno za otroke - medgeneracijsko - zdrav življenjski slog
 
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>
 

Natečaji 17. Festivala za tretje življenjsko obdobje

17.02.2017 15:08

Festival za tretje življenjsko obdobje ponovno vabi predstavnike vseh generacij k sodelovanju v raznolikih ustvarjalnih natečajih.

Festival za tretje življenjsko obdobje – F3ŽO je prostor za povezovanje vseh generacij. Že 17 let išče medgeneracijske rešitve in ponuja prostor za druženje in izmenjavo idej.

Glavno vodilo letošnjega festivala temelji na digitalizaciji, trajnostnem razvoju ter medgeneracijski solidarnosti. Dandanes se življenje starostnika nedvomno razlikuje od življenja nekoč. Kaj se je zgodilo z vrednotami? Kakšna je razlika v prijateljstvu – je danes drugačno kot nekoč? Katere vrednote so v ospredju? Kakšen bo svet jutri – bodo posameznikom ostale osnovne vrednote ali bodo povsem v znamenju tehnologij, ki nam jih prinaša prihodnost?

Na ta in številna druga vprašanja boste lahko posamezniki – starostniki in mlajši – s svojim kreativnim pogledom odgovarjali v kar štirih natečajih, ki bodo posvečeni medgeneracijski solidarnosti, prijateljstvu in oblikovanju prostora, kjer lahko sodeluje prav vsak posameznik.

Organizatorji tako pripravljajo literarni natečaj za starejše, literarni natečaj za učence, likovni natečaj za otroke in učence ter natečaj medgeneracijskega sodelovanja.

Več informacij


Vanja Sitar, vodja kulturnega in spremljevalnega programa F3ŽO
 
 

Napovedujemo bogat festival v letu 2017

01.02.2017 13:05

Ostanite z nami, kajti prav kmalu bomo objavili vse potrebne informacije v zvezi s Festivalom za tretje življenjsko obdobje, ki bo tokrat potekal od 26. do 28. septembra v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Vesele februarske dni vam želimo!

 
 
 
 

Rekordnih 17.000 obiskovalcev

03.10.2016 09:06

16. Festival za tretje življenjsko obdobje, ki se je v petek zaključil v Cankarjevem domu, je ponovno dokazal, da družbo soustvarjamo prav vsi ter da se talent in ustvarjalnost ne starata. Glavne teme letošnjega festivala so bile aktivno staranje, digitalno opismenjevanje in krepitev talenta starejših. 16. festival je v treh sicer gostoval 9 strokovnih razprav, 90 izobraževalnih dogodkov, 23 predstavitev v kotičku e-storitev, 4 umetniške razstave, 142 kulturnih dogodkov ter 160 sejemskih kotičkov. V treh dneh je festivalsko dogajanje spremljalo rekordnih 17.000 obiskovalcev.

Ob zaključku se organizatorji zahvaljujemo vsem, ki ste podprli festival in napovedujemo še bogatejši 17. festival za tretje življenjsko obdobje!

Več je na voljo v docxZaključnem sporočilu za javnost (.docx 205KB)

Povzetki vseh razprav okroglih miz so na voljo na spletni podstrani Za medije.
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>

Naročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke