E-PRIJAVA ZA SODELOVANJE
 
 FOTO GALERIJA
 
 
 

 

20. Festival za tretje življenjsko obdobje poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.
 
 
 
 
 

Aktualne novice

Legenda:
- primerno za otroke - medgeneracijsko - zdrav življenjski slog
 
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 > >>
 

Ugodnejši rok za prijave - samo še do jutri!

19.04.2018 13:43


Jutri, 20. aprila, se izteka prvi rok za prijavo, ki vam omogoča ugodnejše sodelovanje na 18. Festivalu za tretje življenjsko obdobje. Ne spreglejte skoraj 30 % nižjih cen na zakup vseh oblik razstavnih prostorov!

Lani je v treh dneh festival obiskalo kar 17.000 obiskovalcev iz vse Slovenije. Ste z nami?

Preverite glavne oblike sodelovanja in se nam pridružite na največjem dogodku za povezovanje generacij na tem delu Evrope!

Ujemite rok za ugodnejšo prijavo: 20. april 2018!

Več informacij

 
 

Prijave na 18. F3ŽO že odprte

28.02.2018 10:52

Pridružite se številnim soustvarjalcem Festivala za tretje življenjsko obdobje od 1. do 3. oktobra 2018 v Cankarjevem domu v Ljubljani in skupaj z nami na 18. F3ŽO gradite uspešno in povezano dolgoživo družbo, prijazno vsem generacijam!

Lani je festival obiskalo več kot 17.000 obiskovalcev in prav njim se lahko predstavite s svojo ponudbo informacij, izdelkov, ali storitev za starejše, za aktivno starost, za povezovanje med generacijami in za medgeneracijsko solidarnost.

Sodelujete lahko:
  z razstavnim prostorom v enem izmed tematskih parkov na sejemski razstavi,
  v izobraževalnem ali kulturnem programu z zanimivim predavanjem, delavnico, okroglo mizo, ali nastopom na odprtem odru,
  kot sponzor festivala, kar vam zagotavlja večjo prepoznavnost v okviru festivala,
  z oglaševanjem preko promocijskih kanalov, ki so na voljo v okviru festivala ...

Prvi rok za prijavo s posebnimi ugodnostmi: 20. april 2018.

Več informacij
 
 

"Brez tastarga mlad ne zraste"

28.09.2017 17:55

... s temi besedami je na eni od okroglih miz letošnjega festivala lepo zaobjel festivalsko misel - Vsi smo ena generacija! Milan Pavliha, predstavnik Socialne zbornice Slovenije v programskem svetu festivala.

Pod okriljem treh organizatorjev, družbe Proevent, Zveze društev upokojencev Slovenije in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, se je po treh dneh zaključil 17. Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO). Časovno in vsebinsko se F3ŽO že vsa leta navezuje na 1. oktober, mednarodni dan starejših, in v ta namen pripravlja številne pogovore in predstavitve za zdravo in aktivno staranje. Tokrat je festival, ki krepi medgeneracijsko povezovanje, soustvarjalo več kot 2.200 posameznikov, Cankarjev dom pa je od 26. do 28. septembra obiskalo 17.000 obiskovalcev iz vse Slovenije ter 300 otrok v vodenih ogledih. Festivala so se udeležila tudi 3 predstavništva iz tujine – Makedonije, Srbije in Italije.

V okviru dogodka se je zvrstilo 65 izobraževalnih dogodkov, 130 kulturnih dogodkov na dveh medgeneracijskih odrih, 5 dogodkov v Linhartovi dvorani, številni protokolarni dogodki, med drugim tudi prvo srečanje bivših ministrov za delo z aktualno ministrico dr. Anjo Kopač Mrak, v okviru dogodka pa so organizatorji pripravili tudi 6 natečajev za predstavnike različnih starostnih skupin.

V ekipi organizatorjev se tako iskreno zahvaljujemo vsem članom programskega sveta festivala, razstavljavcem, sponzorjem, kulturnim in izobraževalnim ustvarjalcem, prostovoljcem in seveda obiskovalcem iz vse Slovenije za izjemno festivalsko vzdušje!

Več o Festivalu si lahko preberete v zaključnem sporočilu za javnost tukaj.

     
   
     
 
 
 

Portal MojaLeta.si vas vabi v svojo veliko skupnost

28.09.2017 10:35

 

Najbrž ste tudi vi že slišali za največji spletni portal za starejše pri nas, portal MojaLeta.si. Potrebujete strokoven in brezplačen nasvet, želite povečati krog prijateljev, prebrati lepo misel, ki poleša vsakdanjik, se naučiti novih trikov, ki olajšajo življenje, biti na tekočem z aktualnimi novicami, ki zanimajo vsakega upokojenca? Potem dobrodošli že danes na www.MojaLeta.si in na facebook strani Moja leta.

 
 

Četrtek - zadnji festivalski dan

27.09.2017 22:18

Pred nami je še zadnji festivalski dan, ki ga bomo odprli z gledališkim krožkom Osnovne šole Dob, orientalskim plesom, razgibavanjem ob glasvi in številnimi drugimi nastopi na dveh odrih.

V okviru strokovnega programa bomo prisluhnili zadnjima dvema okroglima mizama na temo pravic in soodgovornosti življenja v starosti (ob 10. uri) ter ustvarjanja okolja za delo starejših (ob 13.00).

Poleg izjemno bogate ponudbe na sejemskih prostorih in izobraževalnega programa, vas vljudno vabino na

SLOVESEN ZAKJUČEK FESTIVALA
ob 15.30. uri v Linhartovi dvorani

Zbrane bosta nagovorila mag. Dejan Židan, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter podpredsednik Vlade RS, in ga. Mija Pukl, podpredsednica Zveze društev upokojencev Slovenije.

Takoj za tem pa se bomo nasmejali ob igrani predstavi Šentjakobsekga gledališča - Maratonci tečejo častni krog.

Festival bo zadnji dan odprt do 17. ure!
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 > >>

Naročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke