E-PRIJAVA ZA SODELOVANJE
 
 FOTO GALERIJA
 
 
 

 

20. Festival za tretje življenjsko obdobje poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.
 
 
 
 
 

Aktualne novice

Legenda:
- primerno za otroke - medgeneracijsko - zdrav življenjski slog
 
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 > >>
 

 

 
 

Otvoritvena okrogla miza in predstava Čaj za dve

29.09.2018 11:56

Vabljeni na otvoritveno okroglo mizo 18. festivala in predstavo:

»ČAJ ZA DVE« - BIVANJE IN SOBIVANJE STAREJŠIH TER KULTURA STARANJA

Otvoritvena okrogla miza bo potekala v ponedeljek, 1. oktobra, ob 13. v Linhartovi dvorani.

Po predstavi Čaj za dve s Tonetom Partljičem bomo nadaljevali z okroglo mizo, v organizaciji Zveze društev upokojencev Slovenije, vodili pa jo bodo Milan Pavliha, Zveza društev upokojencev Slovenije, Alenka Ogrin, Inštitut Antona Trstenjaka, Andrej Jus, Zveza društev upokojencev Slovenije.

Na okrogli mizi sodelujejo še Alenka Ogrin – Inštitut Antona Trstenjaka , Tone Partljič – avtor predstave Čaj za dve, Marta Zatler– zagovornica različnih bivalnih skupnosti , Zora Bertoncelj–Dom starejših občanov Fužine, Jaka Bizjak–Skupnost socialnih zavodov Slovenije, Polde Hribar in Marjana Finžgar , Lada Zei – ustvarjalno in aktivno življenje doma in delo v širši skupnosti , Janja Romih–Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnost.

Vstopnice za predstavo dobite pri gdč. Vanji Sitar na e-naslov vanja.sitar@proevent.si!

Vljudno vabljeni!
 
 

Obiščite pisane razstavne prostore

28.09.2018 14:55

Kot vsako leto, bo festivalsko dogajanje polno zanimivih kotičkov za vsak okus. Poleg bogatega kulturnega in izobraževalnega programa, s vam bodo v treh dvoranah predstavili tudi društva upokojencev in  dnevni centri aktivnosti, organizacije in podjetja, ki vam bodo ponujala tisoč in en nasvet za aktivno preživljanje prostega časa, izdelke in storitve za zdrav vsakdan, na festivalu bodo potekale številne meritve, turistične agencije in zdravilišča, banke, zavarovalnice, telekomunikacijski sistemi, farmacevtska podjetja in zdravstvene organizacije, gledališča in mnogi drugi!
Celoten seznam sodelujočih si lahko ogledate na povezavi spodaj:

 
 

Seznam glavnih dogodkov 18. F3ŽO

29.09.2018 12:04

18. F3ŽO kmalu odpira vrata! S svojim bogatim kulturnim in spremljevalnim programom obeležuje mednarodni dan starejših, svetovni dan glasbe ter Evropsko leto kulturne dediščine.

Festival bo gostil številna društva upokojencev iz vse Slovenije in tujine, potekale bodo najrazličnejše predstavitve za kakovostno in zdravo staranje, 5 okroglih miz v okviru strokovnega programa, mednarodna konferenca Ithaca, več kot 35 izobraževalnih dogodkov v dvoranah M, 10 atraktivnih delavnic v okviru Odprte delavnice, več kot 130 dogodkov v okviru kulturnega programa na dveh odrih in v Linhartovi dvorani. Dogodek  soustvarja več kot 3.000 posameznikov.

Vabimo vas na nekaj glavnih dogodkov v okviru festivala:

Ponedeljek, 1. oktober
 • Uradno odprtje festivala, 10.00
 • Voden pogovor ministrice za delo in varuhinje človekovih pravic s predstavniki nevladnih organizacij, 11.30
 • Tiskovna konferenca – Poslanica ob Dnevu starejših in projekt Kartica prostovoljca, 12.45
 • Predstava Čaj za dve in otvoritvena okrogla miza o problematiki starejših v družbi, 13.00
 • 10. Večer pesmi in plesa, 16.00
Torek, 2. oktober
 • 43. Državno srečanje pevskih zborov društev upokojencev, 16.00
Sreda, 3. oktober
 • Mednarodna konferenca ITHACA, 8.30
 • Slovesen zaključek 18. Festivala za tretje življenjsko obdobje, sreda, 16.00

Dogodke si lahko ogledate tudi tukaj >.
 
 

Interreg Europe ITHACA

28.09.2018 19:40

V okviru F3ŽO bo v sredo, 3.10., v dvorani M1 potekal 6. mednarodni Exchange of Experience and Peer Evaluation (EEPE) dogodek pri projektu Interreg Europe ITHACA. Dogodek bo na različnih lokacijah v Ljubljani potekal v sredo, 3.10., in četrtek, 4.10.. Udeležili se ga bodo projektni partnerji in njihovi delegati iz osmih evropskih regij. Na sekciji, ki jo bo gostil F3ŽO, bo/bodo:

 • osvetljena najpomembnejša vprašanja o stanju in prihodnosti eZdravja in eOskrbe v Sloveniji,
 • predstavljeno stanje na področju dolgotrajne oskrbe in staranja,
 • predstavljene pilotne aktivnosti Ministrstva za zdravje in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti na področju eOskrbe, in
 • predstavljene zanimive slovenske inovativne rešitve za zdravstvo in oskrbo.


Osrednji govorci: Aleš Kenda (MDDSZ), Urška Stepanek (MDDSZ), dr. Andreja Rafaelič (MZ), Isabelle Querrioux (MZ), Anita Jacović (MZ)


Celotna agenda dogodka je objavljena tu.

 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 > >>

Naročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke