Aktualne novice

Legenda:
- primerno za otroke - medgeneracijsko - zdrav življenjski slog
 
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >>
 

Kaj prinaša letošnji Festival za tretje življenjsko obdobje?

09.07.2015 12:47

Letošnjo jesen se bomo med 29. septembrom in 1. oktobrom ponovno družili na 15. Festivalu za tretje življenjsko obdobje v Cankarjevem domu v Ljubljani!

Za letošnji jubilejni Festival smo za obiskovalce pripravili nekaj novosti, ki bodo še bolj popestrile pestro festivalsko dogajanje.

Letošnja novost sta FESTIVALSKA KUHINJA, kjer si boste lahko ogledali pripravo in okusili zdrave dobrote in DOMAČI KOT, čisto 'pravo' stanovanje, opremljeno s pohištvom in ostalimi pripomočki, ki starejšim olajšajo bivanje v lastnem domu.

NE SPREGLEJTE predavanj v okviru izobraževalnega programa, svetovno priznanih strokovnjakov: 
  • vrhunskemu fitoterapevtu in fitokozmetologu, Robertu Solimeju ter
  • prof. dr. Ercole L Cavalieri in prof. dr. Eleanor G. Rogan, ki bosta predstavila izsledke najnovejših študij, ki se ukvarjajo z odkrivanjem vzrokov in preprečevanjem nastanka rakavih obolenj.
V sejemski razstavi bodo različna podjetja in ponudniki storitev za starejše, izvajali brezplačne meritve vida, sluha, sladkorja v krvi, ortopedske meritve stopal, predstavitev samopregleda dojk...


Priprave na Festival so v polnem teku, še vedno pa lahko sodelujete na različne načine - več si lahko preberete
 
 

Roberto Solime – fitoterapevt novega tisočletja

09.07.2015 10:10


V okviru letošnjega izobraževalnega programa boste imeli priložnost poslušati predavanje svetovno priznanega vrhunskega fitoterapevta in fitokozmetologa, Roberta Solimeja.

Že od leta 1975 raziskuje, razvija in oblikuje vrhunske naravne izdelke, prehranska dopolnila in naravno kozmetiko v svojem podjetju Solime. Ponujajo preko 100 različnih izvlečkov zdravilnih rastlin, predvsem pa vrhunske izdelke za nego od najbolj občutljive nežne dojenčkove kože pa vse do izsušene in občutljive kože bolnih in starostnikov.

Kot predavatelj je pogosto vabljen na konference po Italiji in tujini, sodeluje in predava po univerzah, bolnišnicah, na javnih in privatnih inštitucijah. Je avtor številnih publikacij in knjig, pogosto ga vabijo kot gosta v televizijske oddaje.

Več o Robertu Solimeju in njegovem delu si lahko preberete v intervjuju na povezavi

 
 

Smeh je pol zdravja!

07.07.2015 10:00

V sodelovanju s spletnim portalom mojaleta.si letos prvič pripravljamo natečaj za naj humorista ali humoristko!

Radi pišete šale, humorne pesmice ali skeče? Delite jih z nami in morda boste ravno vi izbrani med najboljšimi, ki bodo sodelovali na zaključni prireditvi natečaja, ki bo potekala v okviru 15. Festivala za tretje življenjsko obdobje!

Več informacij najdete ali na portalu mojaleta.si.

Smejmo se skupaj!

 
 

Znani so rezultati natečajev 15. Festivala za tretje življenjsko obdobje

22.06.2015 14:54

Znani so rezultati štirih natečajev: obeh literarnih natečajev, likovnega natečaja in natečaja medgeneracijskega sodelovanja 15. Festivala za tretje življenjsko obdobje.

Najlepše se zahvaljujemo vsem mentorjem in mentoricam, mladim likovnim in literarnim ustvarjalcem ter starejšim ljubiteljem pisane besede, ki so z nami delili svoje poglede na naš skupen razvoj, pospremljen z medgeneracijskim sodelovanjem. Zahvaljujemo se  prostovoljnim organizacijam, šolam in vrtcem, ki so z izvedbo medgeneracijskih aktivnosti sodelovali na natečaju medgeneracijskega sodelovanja.

Najboljša likovna dela bodo v septembru razstavljena na Otroškem bazarju in Festivalu za tretje življenjsko obdobje, zmagovalci literarnih natečajev pa bodo del literarnega srečanja starejših in mlajših literarnih ustvarjalcev. Vsi zmagovalci natečajev bodo vabljeni na svečano podelitev priznanj, ki bo potekala na odprtem odru Festivala.

Rezultati so dostopni


Še vedno pa lahko sodelujete na fotografskem natečaju, kjer prispevke sprejemamo do 21. avgusta 2015.

Več informacij o fotografskem natečaju


Hvala vsem za poslana dela!

 
 

Vabljeni k sodelovanju na 15. F3ŽO

13.03.2015 11:00

Pridružite se številnim soustvarjalcem Festivala za tretje življenjsko obdobje od 29. septembra do 1. oktobra 2015 v Cankarjevem domu v Ljubljani in skupaj z nami na 15. F3ŽO gradite uspešno in povezano dolgoživo družbo, prijazno vsem generacijam!

Več kot 15.000 obiskovalcem festivala se lahko predstavite s svojo ponudbo informacij, izdelkov, ali storitev za starejše, za aktivno starost, za povezovanje med generacijami in za medgeneracijsko solidarnost.

Sodelujete lahko:
  z razstavnim prostorom v enem izmed tematskih parkov na sejemski razstavi,
  v izobraževalnem ali kulturnem programu z zanimivim predavanjem, delavnico, okroglo mizo, ali nastopom na odprtem odru,
  kot sponzor festivala, kar vam zagotavlja večjo prepoznavnost v okviru festivala,
  z oglaševanjem preko promocijskih kanalov, ki so na voljo v okviru festivala ...

Prvi rok za prijavo s posebnimi ugodnostmi: 10. april 2015.

Več informacij

 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >>

Naročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke