Častni pokrovitelj 15. F3ŽO

 
predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar

Aktualne novice

Legenda:
- primerno za otroke - medgeneracijsko - zdrav življenjski slog
 
O festivalu poroča:
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>
 

Festival tudi prihodnje leto

05.11.2015 15:51

Po uspešno izpeljanem 15. Festivalu za tretje življenjsko obdobje z veseljem napovedujemo prihodnji festival. Dobimo se na
16. Festivalu za tretje življenjsko obdobje
od 28. do 30. septembra 2016
v Cankarjevem domu v Ljubljani

Kmalu bomo objavili tudi Vabilo k sodelovanju, zato ostanite z nami!

Do takrat prav prisrčen jesenski pozdrav!

Ekipa F3ŽO
 
 
Zaključna slovesnost v Linhartovi dvorani

15. F3ŽO zaključen

01.10.2015 20:10

Ob 18. uri se je v ljubljanskem Cankarjevem domu po treh dneh zaključil že 15. F3ŽO, ki je od 29. septembra 2015 do 1. oktobra, na dan, ko po vsem svetu obeležujemo mednarodni dan starejših, vnesel pestro festivalsko vzdušje prek zanimivih dogodkov, podal številne informacije in povezoval vse generacije. Poleg številnih novosti v programu, je festival dosegel tudi mednarodno raven s predstavništvi iz 10 držav, v treh dneh pa ga je obiskalo nekaj več ko 15.000 obiskovalcev. Na sejemski razstavi je sodelovalo nekaj več kot 160 razstavljavcev, program pa je soustvarjalo več kot 2.000 posameznikov.

Ob tej priložnosti se organizatorji zahvaljujemo vsem, ki ste podprli festival, tako vladnim kot nevladnim organizacijam, društvom, zvezam, ustanovam, podjetjem, prostovoljcem  in drugim posameznikom, ter z veliko mero dobre volje napovedujemo prihodnji festival, ki bo v letu 2016 potekal prav tako v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Več v zaključnem sporočilu za javnost tukaj, povzetki razprav pa so na voljo tukaj.
g. Davor Dominkuš ga. Marija Pukl

Vabljeni k ogledu fotogalerije tukaj:
 
 

Skupaj obeležujemo mednarodni dan starejših

01.10.2015 12:14

Danes, 1. oktobra, po svetu obeležujemo mednarodni dan starejših. Tako bomo tridnevno festivalsko dogajanje, ki teče na kar 180 prizoriščih v okviru Cankarjevega doma, popeljali v Linhartovo dvorano, kjer si bomo ob 16.30. uri skupaj ogledali Malomeščansko svatbo, socialno ljubezensko komedijo, ki jo pripravlja SNG Maribor.

Festival je odprt samo še danes do 18. ure.
VSTOP PROST
 
 
 

Vajgl: Treba se je boriti, ne pa čakati v postelji (mednarodni konferenci)

30.09.2015 18:19

V okviru 15. F3ŽO je v dopoldanskem delu potekala mednarodna konferenca Kako do aktivnega staranja, ki jo je gostil evropski poslanec Ivo Vajgl (DeSUS/Alde).  Poudarili so pomen aktivnega staranja, ki pa ga ni mogoče doseči brez podpore na nacionalni in evropski ravni.  V Evropskem parlamentu so v tem mandatu vprašanju starejših namenili veliko več pozornosti kot kdaj prej, je dejal Vajgl. Širi se tudi krog poslancev, ki so pripravljeni delati na tem področju. Poleg tega je Evropska komisija bolj naklonjena razreševanju tovrstnih vprašanj, je povedal. Sicer pa je starejše pozval: "Treba se je boriti in imeti energijo, ne pa čakati v postelji."

Več o dopoldanski konferenci tukaj.

V popoldanskem delu pa je potekala še Mednarodna konferenca o celovitih strategijah staranja, ki jo je povezoval g. Davor Dominkuš, predsednik programskega sveta F3ŽO. Predsednik odbora DZ za delo, družino, socialne zadeve in invalide Uroš Prikl (DeSUS) je dejal, da je treba imeti staranje prebivalstva v mislih tudi pri oblikovanju politik, denimo na področjih zaposlovanja in izobraževanja ter stanovanjske politike. Sektorske politike se bodo tako v skladu s pričakovanji združile pri pripravi strategije s področja zdravega in aktivnega staranja, je poudaril. Medgeneracijska solidarnost pa mora po njegovem opozorilu ostati tudi v praksi, ne le na papirju. Po besedah Stefanie Ilinca iz Evropskega centra za socialno varstvo in raziskave na Dunaju je opazen trend hitrega staranja prebivalstva tudi v vzhodnoevropskih državah in na Balkanu, kjer pa je prisotno tudi zelo močno izseljevanje mlajše generacije.

Več o popoldanski konferenci tukaj.
 
 

Prvi in drugi dan v znameju raznolikega programa

30.09.2015 10:51

Ob uspešnem odprtju 15. festivala v torek, 29. septembra, smo se z veseljem prepustili celotnemu dogajanju, ki ga festival ponuja. Od glasbenih in plesnih užitkov na odrih in v Linhartovi dvorani, do joge smeha v Odprti delavnici, bogatemu sejemskemu utripu, delavnicam za zdravo in aktivno starost, se družili, ter veliko tudi medgeneracijsko sodelovali.

Nekaj utrinkov prvih dni pa spodaj:
 
Pred Odprtim odrom   Z Emilijo Pavlovič v
Festivalski kuhinji
 
Delavnica joge smeha   Utrinek s 40. srečanja pevskih
zborov društev upokojencev Slovenije
 
V dvoranah M od
strokovnih razprav
do izobraževalnih dogodkov
  V duhu medgeneracijskega
sodelovanja se družimo tudi ob Medgeneracijskem odru
     
     
     
     
 
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>

Naročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke