Aktualne novice

Legenda:
- primerno za otroke - medgeneracijsko - zdrav življenjski slog
 
Prve foto utrinke si oglejte na naši Facebook strani !
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>
 
Ambasadorka Festivala za tretje življenjsko obdobje, ga. Nevenka Lekše

Naša generacija ponovno na konju!

13.10.2014 09:04

Z današnjim dnem se na več kot 250 lokacijah pričenjajo aktivnosti Simbioza giba, projekta, ki si prizadeva, da bi z medgeneracijskim sodelovanjem, gibanjem in druženjem mlajši in starejši skupaj pripomogli k boljši kvaliteti življenja vseh.

V torek, 14. oktobra 2014 ob 10. uri bo pri aktivnostih Simbioze giba sodelovala tudi letošnja ambasadorka Festivala za tretje življenjsko obdobje, ga. Nevenka Lekše, ki se bo udeležila sprehoda od Novega trga proti trnovski plaži (Špica). Sprehod bo spremljalo petje in dobra volja pevcev zbora Generacija 57. Udeležencem se bo pridružil tudi predsednik državnega sveta Mitja Bervar.

Več informacij o projektu Simbioza giba najdete na simbioza.eu.

Se vidimo!

 
 
Seniorska sekcija Folklorne skupine COF

Festival zaključen

02.10.2014 09:59
 
14. festival za tretje življenjsko obdobje uspešno zaključen. Festival je soustvarjalo okoli 2.000 članov v več kot 200 izobraževalnih, strokovnih in kulturnih dogodkih, več kot 160 razstavljavcev, več kot 50 prostovoljcev in prostovoljk. Festival pa je obiskalo kar 15.000 obiskovalcev.

V okviru slovesnega zaključka, ki je potekalo 1. oktobra ob 16.30. uri na Odprtem odru, smo se v družbi številnih soustvarjalcev festivala in obiskovalcev poslovili od tridnevnega dogajanja.

V duhu medgeneracijskega povezovanja in gesla Vsi smo ena generacija! smo sprva prisluhnili otrokom Folklorne skupine Lilija z OŠ Jurija Vege z Moravč.

Zbrane je nato nagovoril podpredsednik za mednarodno sodelovanje v programskem svetu festivala g. Marjan Šiftar, ki je poudaril predvsem pomen vseh sodelujočih in soustvarjalcev v okviru festivala - od Zveze društev upokojencev Slovenije, do Javnega sklada za kulturne dejavnosti, Mestne občine Ljubljana, ki je podprla festival, pa tudi vsem politikom, ki so s svojo prisotnostjo poudarili pomen festivala, nato še vodstvu festivala, prostovoljcem in prostovoljkam ter medijem. Po Šiftarjevih besedah nas lahko izjemen uspeh festivala hrabri za naprej, da ga ohranjamo in bogatimo ter popeljemo tudi na mednarodno raven.

Obiskovalce je nato nagovoril še g. Mitja Bervar, predsednik državnega sveta Republike Slovenije, ki v festivalu vidi predvsem dogodek, namenjen tkanju vezi, izmenjavi znanja in pogledov in si zaželel, bi se takšni okvirji širili tudi v vsakdanje življenje. Bervar je izrazil mnenje, da je številne izzive, s katerimi se soočajo starejši, možno premostiti z aktivnostmi in informacijami, številne izmed katerih so bile predstavljene tudi v okviru festivala.

Za zaključek smo lahko uživali v folklornem nastopu seniorske sekcije Folklorne skupine COF.

Vsem sodelujočim, prostovoljkam in prostovoljcem se zahvaljujemo za sodelovanje in se nadejamo odličnega festivalskega vzdušja tudi prihodnje leto!

 

     
 
otroci Folklorne skupine Lilija
z OŠ Jurija Vege z Moravč
  obiskovalci zaključnega dogodka
     
   
g. Marjan Šiftar   g. Mitja Bervar

 

 
 

Podelili priznanja za natečaje

01.10.2014 16:00

V znamenju dvajsete obletnice mednarodnega leta družine in družinskega kmetovanja so organizatorji pripravili natečaje za otroke in odrasle, s katerimi so želeli spodbuditi k razmišljanju o medgeneracijski pomoči v družini, delu in življenju družin na podeželju, vplivu službe staršev na odnose znotraj družine ter praznovanju družinskih praznikov.

Ob slovesnem zaključku natečajev ob 14.50. uri na Odprtem odru smo podelili priznanja nagrajencem vseh natečajev. V družbi moderatorke Marijane Kolenko so priznanja prejeli tako mlajši kot starejši udeleženci. Rezulate natečajev si lahko ogledate na tej povezavi:
 • Rezultati natečajev na voljo .
 
     
Vsem nagrajencem iskreno ičestitamo za dosežke in jim želimo še veliko kreativnih uspehov!
 
 
 

Zadnji dan ne spreglejte

30.09.2014 18:01

Tudi zadnji dan se bomo izobraževali, plesali, prepevali, kaj zanimivega nakupili in opravili številne brezplačne meritve. V okviru izobraževalnega, strokovnega in kulturnega programa ne spreglejte:
strokovnih razprav:
 • konference o medgeneracijskem sodelovanju s Simbiozo Genesis, Združenjem seniorjev Sloveniije in Inštitutom A. T. za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje (M4, ob 9.30);
 • okroglo mizo o varnosti doma in na cesti z Uradom kriminalistične policije (M4, ob 13.00);
 • okrogle mize o družinskih kmetijah z Min. za kmetijstvo, gozdrastvo in prehrano (M4, ob 15.15).
izobraževanj in nasvetov:
 • predstavitev golden beats oz. zlatih udarcev (Odprta delavnica, ob 10.00);
 • predstavitve tablice in zaslona na dotik (Medgeneracijski k., ob 9.30);
 • vodenega ogleda Ljubljanskega gradu, po arheoloških najdiščih ipd. (zbirno mesto razstavni prostor MOL, različni termini).
medgeneracijskih kulturnih nastopov:
 • kan kan skupaj z Mladimi žurerkami (Odprti oder, ob 9.15);
 • lutkovna predstava Dobri volk skupaj s KD lutkovno skupino Lučka (Odprti oder, ob 10.15);
 • predstavitev splošne telesne vadbe s poudarkom na hrbtenici (Medgeneracijski oder, ob 12.50).

Zaključna slovesnost 14. festivala bo potekala ob 16.30. uri na Odprem odru v Veliki sprejemni dvorani.
Vljudno vabljeni!
 
 
 

F3ŽO še v torek in sredo

29.09.2014 17:51

Prvi dan festivala je minil v znamenju slovesnega odprtja, 6. Večera pesmi in ples, razprav o varovanju kakovosti življenja in podpore ter pomoči starejšim, medgeneracijskih odnosov v družini, številnih plesnih, pevskih, folklornih nastopov in še bi lahko naštevali.

Tudi v torek, drugi dan festivala, boste obiskovalci deležni bogatega dogajanja. Udeležite se dogodkov in se vključite v razprave tudi sami:
v okviru izobraževalnega programa vas čakajo:
 • lutkovna predstava "Mojca Pokrajculja" in delavnice za otroke v izvedbi dijakov Sr. vzgoj. šole in gimn. Ljubljana (M1, ob 9.00);
 • predavanje o superživilih s Savino Atai (M1, ob 13.30);
 • vaje za krepitev mišic medeničnega dna (M2, ob 15.10);
 • predavanje o premagovanju holesterola (M3, ob 15.40) ...
v okviru strokovnega programa:
 • okrogla miza o tem, kje smo v Sloveniji pri pogovorih in udejanjanju dolgotrajne oskrbe starejših v organizaciji Min. za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (M4, ob 9.30);
 • okrogla miza o inovativnih pristopih oskrbe v domovih za starejše s predstavniki domov starejših (M4, ob 13.00);
 • predstavitev raziskave staranja v Sloveniji, ki jo bo vodil Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje (M4, ob 16.30) ...
v okviru kulturnega programa:
 • nastop gimnastičnih veteranov na bradlji s Športnim društvom Sokol (Odprti oder, ob 9.00);
 • medgeneracijski pevski in gledališki nastop doma upokojencev Franca Salomona in Mladih obiračev z Gimnazije in ekonomske šole Trbolje Grozdje dozorelo je (Odprti oder, ob 9.35);
 • predstavitev terapevstskih živali Ambasadorji nasmeha (Medgeneracijski oder, ob 12.00)
 • predstavitev orientalskega plesa kot poti k zdravju skupaj z Društvom onkoloških bolnikov Slovenije (Odprti oder, ob 15.05);
 • 39. Srečanje pevskih zborov društev upokojencev Slovenije (Linhartova dvorana, ob 16.00).
Vabljeni še v torek in sredo od 9. do 18. ure!
 
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>

Naročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke