Častni pokrovitelj 16. F3ŽO  je predsednik Vlade dr. Miro Cerar.
 
 
 

Aktualne novice

Legenda:
- primerno za otroke - medgeneracijsko - zdrav življenjski slog
 
 
<< < 1 2 > >>
 

Revija Vzajemnost na 16. F3ŽO

25.08.2016 10:48

Revija Vzajemnost je mesečnik, ki je že več kot štiri desetletja zanesljiva spremljevalka starejših ljudi, saj verodostojno piše o pokojninskih temah in socialnih prejemkih.

Naročnikom brezplačno odgovarja na pokojninska, premoženjsko-pravna vprašanja ter na vprašanja s področja delovnega prava, socialne varnosti in zdravstvenega varstva. V Vzajemnosti so koristni članki o zdravju, prehrani in gibanju, prav tako skrbijo tudi za druženje, sprostitev in razvedrilo. Naročniki so tudi člani Kluba Vzajemnost.

Več o reviji na www.vzajemnost.si. 
 

Zadnji prijavni rok se približuje - 24. junij

20.06.2016 09:45

Ne spreglejte zadnjega prijavnega roka, ki se izteka v petek, 24. junija!

Lahko sodelujete v različnih tematskih parkih z razstavnim prostorom, pripravite zanimivo predavanje ali okroglo mizo v okviru izobraževalnega programa, ustvarjalno, športno delavnico v Odprti delavnici ali delavnico o zdravju, se udeležite progama na dveh odprtih odrih, pripravite nagradno igro in še veliko drugega!

Stopite v stik z EKIPO FESTIVALA za dodatna vprašanja, ali pa hitro IZPOLNITE PRIJAVNICO!
Vse informacije najdete v rubriki VABILO K SODELOVANJU.

Navdušite tudi vi 15.000 obiskovalcev, ki vsako leto obiščejo festival!
 
 

Napovedujemo programsko izjemno bogat festival!

16.06.2016 10:43

F3ŽO vas ponovno z veseljem pričakuje v Cankarjevem domu v Ljubljani od 28. do 30. septembra 2016. Letos poteka že šestnajstič, že nekaj let pa je njegovo geslo Vsi smo ena generacija!, s katerim organizatorji želijo poudariti, da družbo skupaj soustvarjamo prav vse generacije. V letošnjem letu festival gosti tudi Slavnostno akademijo ob 70-letnici delovanja Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS).

Na sejemskih razstavnih prostorih se predstavlja letošnja novost - Park alternativnih metod zdravljenja, dodatno pa bomo obogatili program tudi v Festivalski kuhinji. Obiskovalci boste lahko v času sejma po ugodnejših cenah kupovali različne izdelke in preizkusili številne meritve.

Bogat bo tudi kulturni program na dveh odrih ter izobraževalni program v štirih predavalnicah in v Odprti delavnici, letošnji strokovni program festivala pa bo, poleg prizadevanja k ustvarjanju dolgožive družbe in aktivnega staranja, namenjen tudi ustvarjalnosti starejših pod geslom Talent se ne stara.

Častni pokrovitelj festivala bo že drugo leto predsednik Vlade dr. Miro Cerar.

Več o dogajanju si lahko preberete tudi .
 
 

V letošnjem letu kar dva glasbena uvoda v festival

14.06.2016 13:12

Aktiv veteranskih godb bo v letošnjem letu obeležil 16. F3žo s kar dvema godbeniškima dogodkoma:
  • 10. Festival veteranskih godb, ki bo potekal 9. julija ob 15. uri v Laškem, kot tradicionalni glasbeni uvod v 16. Festival za tretje življenjsko obdobje in
  • koncert Slovenske veteranske godbe na MID EUROPE v Schladmingu 15. julija, ki pa predstavlja mednarodni uvod v 16. F3ŽO!

Veselimo se prijetnih glasbenih not, ki se bodo nadaljevale v treh festivalskih dneh na kar dveh kulturnih odrih!
 
 

Slavnostna akademija ob 70-letnici delovanja ZDUS v sklopu 16. F3ŽO

09.06.2016 10:00
Petek, 30. 9. 2016 s pričetkom ob 14. uri v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma


Zveza društev upokojencev Slovenije (ZDUS) deluje že od leta 1946 in je po številu članstva in društev (509) ena največjih nevladnih organizacij v Sloveniji. Leto 2016 je za zvezo še posebej pomembno, saj praznuje visok jubilej, ki je 70 let organiziranega delovanja v slovenskem prostoru. V ta namen zveza pripravlja več aktivnosti, ki bodo imele svoj vrhunec na slavnostni akademiji, ki bo potekala v sklopu 16. Festivala za tretje življenjsko obdobje v petek, 30. septembra 2016, ob 14. uri v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Slavnostna akademija bo združila kulturni program društev upokojencev, razvitje prapora in predstavitev jubilejnega zbornika ob 70-letnici v svečani dogodek, katerega namen je izpostaviti pomen, ki ga ima tako pomembna organizacija pri ustvarjanju aktivne in dolgožive družbe.

Slavnosti govornik in pokrovitelj akademije bo predsednik vlade RS dr. Miro Cerar.

Akademija bo hkrati zaključni dogodek 16. F3ŽO.

Slavnostne akademije, ki bo hkrati zaključni dogodek 16. F3ŽO, se bo mogoče udeležiti z vabilom Zveze društev upokojencev Slovenije. Za več informacij se oglasite tajništvu ZDUS tajnistvo@zdus-zveza.si, 01 62 05 472 in 041 474 941.

 
<< < 1 2 > >>

Naročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke