E-PRIJAVA ZA SODELOVANJE
 
 FOTO GALERIJA
 
 
 

 

Častni pokrovitelj 19. Festivala za tretje življenjsko obdobje je predsednik Državnega zbora mag. Dejan Židan.
 
 
 
 
 

Aktualne novice

Legenda:
- primerno za otroke - medgeneracijsko - zdrav življenjski slog
 
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 > >>
 

Najavljamo jubilejni že 20. Festival za tretje življenjsko obdobje!

09.10.2019 12:46

Najstarejši in največji dogodek za starejše v Evropi prihodnje leto praznuje visok jubilej!

20. Festival za tretje življenjsko obdobje
bo potekal
od 30. septembra do 2. oktobra 2020
tradicionalno v Cankarejevem domu!
 

 
 
Zaključna slovesnost 19. festivala

Odličen obisk letošnjega 19. F3ŽO

03.10.2019 18:35

Že 19. Festival za tretje življenjsko obdobje, največji tovrsten festival v Evropi je zaprl svoja vrata.

V veselje nam je, da je letošnji festival ponovno dokazal, da je pomemben in močen most med generacijami. Živahen utrip, ki se je širil po dvoranah Cankarjevega doma, se širi tudi izven hrama slovenske kulture v domove vseh naših obiskovalcev, ki so se v treh dneh lahko družili, odpravljali osamljenost, se spoprijeli s številnimi športnimi in drugimi aktivnostmi, slišala se je domača pesem, veliko se je plesalo, predvsem pa povezovalo.

Hvala vsem 2.200 nastopajočim, ki so soustvarjali 120 kulturnih točk na dveh odrih in v Linhartovi dvorani, vsem sodelujočim na 10 strokovnih razpravah, vsem predavateljem na več kot 80 izobraževalnih dogodkih, številnim medijem, ki so nas spremljali vse tri dni, 60-članskemu Programskemu svetu, ki že več let soustvarja tako uspešen dogodek, in hvala tudi več kot 17.500 obiskovalcem iz vse Slovenije ter predstavništvom iz Makedonije in Italije, ki so nas obiskali.

Zahvaljujemo se tudi 160 razstavljavcem, ki so tri dni obiskovalcem ponujali številne informacije in izdelke, prav ti so sodelovanje na festivalu v večini potrdili tudi za naslednje leto.

V okviru zaključne slovesnosti se je za sodelovanje vsem sodelujočim v letošnjem letu na ta način zahvalila tudi predsedujoča programskemu svetu 19. F3ŽO ga. Marija Pukl:
Ponovno hvala vsem za odlično podporo!

Srečamo se na jubilejnem že 20. Festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki bo potekal od 30. septembra do 2. oktobra 2020.

     
 
 
Danes z nami tudi Slavko Avsenik ml.

Festival še danes!

03.10.2019 08:33

Še zadnjič v letošnjem letu imate priložnost doživeti več kot 400 različnih dogodkov v okviru brezplačnega Festivala za tretje življenjsko obdobje!

Pridružite se nam v Cankarjevem domu še danes do 18. ure.

Oglejte si PROGRAM >.

Ob 16. uri pa se nam pridružite na slavnostnem zaključku, kjer bodo vse prisotne pozdravili:
  • Mija Pukl, predsedujoča Programskemu svetu festivala in amabasadorka 18. F3ŽO
  • Miha Lobnik, Zagovornik načela enakosti
  • ter Slavko Avsenik ml.

Na zaključku bomo lahko skupaj uživali tudi v koncertu Avsenikove glasbe skupaj z Jolando Ravnikar in prijatelji.

Pridružite se nam na slavnostnem zaključku v Linhartovi dvorani!
 
 

Na Festivalu več kot 14 državnih in drugih predstavnikov

02.10.2019 15:44

Včerajšnjo slovesno odprtje je s svojim prihodom počastilo veliko število ministrov. Z nami so bili mag. Alenka Bratušek, ministrica za infrastrukturo, g. Peter Jožef Česnik, minister za področje odnosov med republiko Slovenijo in avtohtono slovensko narodno skupnostjo v sosednjih državah ter med Republiko Slovenijo in slovenci po svetu, g. Karl Erjavec, minister za obrambo, ga. Andreja Katič, ministrica za pravosodje, dr. Aleksandra Pivec, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Zoran Poznič, minister za kulturo ter govornica mag. Ksenija Klampfer, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Poleg ministrice za delo pa so vse prisotne pozdravili še g. Marjan Sedmak, predsednik Mestne zveze upokojencev Ljubljana in predstavnik novega soorganizatorja, g. Zoran Jankovič, župan Mestne občine Ljubljana, mag. Dejan Židan, predsednik državnega zbora in častni pokrovitelj letošnjega festivala.

Pomen festivala sta s svojim prihodom potrdila še predsednik države g. Borut Pahor in prvi predsednik RS Milan Kučan, ki je bil tudi svečani govornik na prvem Festivalu za tretje življenjsko obdobje.

Danes pa sta si festival ogledala tudi minister za notranje zadeve g. Boštjan Poklukar in minister za javno upravo g. Rudi Medved.

Otvoritvena slovesnost Boštjan Poklukar, minister za notranje zadeve Rudi Medved, minister za javno upravo
     
 
 

Festival še danes in v četrtek!

02.10.2019 07:53

Ne spreglejte bogatega festivalskega dogajanja, kjer vam predstavljamo:

V strokovnem programu bomo spregovorili o tehnoloških rešitvah in samostojnem življenju starejših, o sistemih socialne zaščite, o položaju nevladnih organizacij v Sloveniji, o osamljenost starejših ...
Povzetke strokovnega programa spremlja STA in so na voljo tukaj.

V okviru izobraževalnega programa bomo prisluhnili predavanjem o regeneraciji, izpadanju zob, o tem, kako se znebiti bolečin v hrbtenici, vitalnosti sklepov, bančništvu za starejše, potekale bodo brezplačne mertive krvenga tlaka, holesterola in sladkorja v krvi, ogledali si bomo predstavo Štirje letni časi ter se udeležili delavnic step aerobike.

V okviru kulturnega programa na Odprtem in Medgeneracijskem odru
bomo prisluhnili predstavam Po poteh prednikov, Ko zapoje srce, Z roko napisanih pesmi, Kako lepo je biti koroški muzikant ter si ogledali predstavitev izraznega plesa, spet aerobike, bother gimnastike, nastop na bradlji!

Danes, 2. oktobra pa bo bogat program potekal tudi v okviru Festivala celostnega zdravja, ki poteka sočasno s festivalom.

Vabljeni vse do 18. ure!

 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 > >>

Naročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke