Častni pokrovitelj 16. F3ŽO  je predsednik Vlade dr. Miro Cerar.
 
 
 

Aktualne novice

Legenda:
- primerno za otroke - medgeneracijsko - zdrav življenjski slog
 
 
<< < 1 2 3 4 > >>
 
Vir fotografije: MedcityNews

NOVO! Skupinski nastop ministrstev s predstavitvijo e-storitev za starejše

24.09.2016 12:27

Na letošnjem festivalu boste obiskovalci lahko spremljali predstavitev e-naročanja, e-storitev in e-portalov, ki vam bodo olajšali marsikatero odločitev in skrajšali marsikatero pot. Na skupnem prostoru ministrstev vam bodo na voljo informacije kot na primer:
  • vpis v zemljiško knjigo;
  • raba centralnega registra oporok;
  • predstavitev 25 različnih vlog, med drugim tudi za vojne veterane in žrtve nasilja;
  • možnost oddaje anonimne elektronske e-prijave kaznivih dejanj;
  • predstavitev e-portalov za iskanje informacij, novic, dogodkov in knjig s področja kulture
  • in še veliko drugega.
Vabljeni v prvo preddverje na skupni razstavnih prostor ministrstev!

 
 

Vabljeni k razpravi

22.09.2016 19:38

Kot vsako leto bo tudi v letošnjem letu strokovni program festivala velik poudarek dal strategijam aktivnega staranja, dolgožive družbe in odzivanju na demografske spremembe. Ob tej priložnosti vas vabimo, da se tudi sami udeležite številnih razprav.

Vabimo vas na
OTVORITVENO OKROGLO MIZO 16. F3ŽO:
PREDSTAVITEV GLAVNIH CILJEV STRATEGIJE AKTIVNEGA STARANJA

ki jo bosta vodila Marija Pukl, državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade RS in Boštjan Vasle, Urad RS za makroekonomske analize in razvoj
(sreda, 28. september, Kosovelova dvorana, 14.00–16.00)

Strokovni program festivala se bo nadaljeval še vse tri dni festivala. Tako bodo potekale okrogle mize in razprave o strategijah dolgožive družbe, vključujoč program dolgotrajne oskrbe, predstavljene bodo  dobre prakse v Sloveniji, velik poudarek pa bo na digitalnem medgeneracijskem povezovanju. V letošnjem letu pa bo strokovni program festivala namenjen tudi ustvarjalnosti starejših pod geslom Talent se ne stara.

 
 

Znan seznam razstavljavcev

21.09.2016 17:07

Kot vsako leto bodo razstavljavci festivala predstavili številne izdelke in storitve, ki izboljšujejo kakovost bivanja starejših. Predstavila se bodo društva upokojencev, zdravilišča, kulturne ustanove, farmacevtska podjetja, domovi za starejše, športna društva, izobraževalne institucije, medijske hiše, založniki, IT podjetja idr.

Seznam razstavljavcev v letošnjem letu je na voljo tukaj:

 
 

Starejši v prometu in nova prometna signalizacija

21.09.2016 11:14


Na letošnjem festivalu bo velik poudarek tudi na varnosti starejših v prometu. S tem namenom bo AMZS imel kar nekaj predstavitev na temo nove prometne signalizacije, aktivne varnosti in predstavitev krožišč, kot eno izmed najtežje razumljivih cestnih rešitev. AMZS tako pripravlja dve predavanji, na svojem razstavnem prostru pa bodo ves čas potekale številne aktivnosti.

IZKUŠNJE NA PREIZKUŠNJI
Krožišča so za marsikoga še vedno neznanka. Kljub temu, da vsakodnevno vozimo skozi njih, marsikomu predstavljajo težavo. Najnovejša vozila so opremljena z veliko aktivne varnosti. Kaj aktivna varnost je in kako vpliva na prometno varnost? Se zavedamo pomena reakcijske poti in kako le-ta vpliva na celotno pot ustavljanja? Predaval bo Manuel Pungertnik, AMZS inštruktor varne vožnje.
Termini predavanja: sreda (12.00–12.30), četrtek (11.00–11.30), petek (10.00–10.30), dvorana M2

NOVOSTI V PROMETNI SIGNALIZACIJI TER VARNA CESTNA INFRASTRUKTURA
Novosti v prometni signalizaciji ter pomen varnih cest za varnost na cestah. Prikazane bodo novosti in spremembe v prometnih znakih ter talnih označbah na naših cestah. Predstavljen bo pomen in vloga cestne infrastrukture za varno odvijanje cestnega prometa, problemi na cestah ter rešitve, ki se uvajajo ali se bodo uvajale v prihodnosti. Predaval bo mag. Jure Kostanjšek, Sekretar komisije za vzgojo in varnost v cestnem prometu.
Termini predavanja: sreda (16.15–16.45), četrtek (16.15–16.45), petek (13.00–13.30), dvorana M2

Vljudno vabljeni!
  
 

Na festivalu predstavitev projekta Sophia

20.09.2016 17:00

V okviru letošnjega festivala se bo predstavila tudi mednarodna platforma, namenjena opravljanju dela ali določene dejavnosti starejših - Sophia.

Projekt Sophia se osredotoča predvsem na tiste starejše osebe, ki si po upokojitvi želijo nadaljevati z delom oz. opravljati določene aktivnosti, kot so na primer svetovanje, izobraževanje itn. Z enostavno spletno platformo želimo starejšim približati različne možnosti udejstvovanja in jih vzpodbuditi, da svoje znanje in izkušnje delijo z zainteresirano javnostjo.

Platforma je trenutno še v testni fazi, in jo boste obiskovalci spoznali na prostoru Skupnosti socialnih zavodov Slovenije (SSZS), vanjo pa je vključenih 7 partnerjev iz Cipra, Španije, Nemčjie, Irske in Slovenije, iz katere edini partner je ravno SSZS (ostali partnerji: GeoImaging Ltd, Ingeniería y Soluciones Informáticas, University of Bamberg - Department of General Psychology and Methodology, INFOKOM GmbH, Wellness Telecom, Ilumya Ltd).

Vabljeni na prostor Skupnosti več pa si lahko prebrete tudi v PDF-dokumentu.
 
 
<< < 1 2 3 4 > >>

Naročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke