Častni pokrovitelj 16. F3ŽO  je predsednik Vlade dr. Miro Cerar.
 
 
 

Aktualne novice

Legenda:
- primerno za otroke - medgeneracijsko - zdrav življenjski slog
 
 
<< < 1 2 3 4 5 > >>
 

SLAVNOSTNO ODPRTJE FESTIVALA - 28. september 2016

kdaj: ob 10. uri
lokacija: Linhartova dvorana


Uradni protokolarni orkester Republike Slovenije bo pod dirigentsko palico Tomaža Kmetiča skozi zanimiv program, ki ga bodo obogatili raznoliki gosti, počastil petindvajsetletnico naše države. Na odru se jim bodo pridružili: PEVSKA SKUPINA CINTARE, OTROŠKA FOLKLORNA SKUPINA DOBREPOLJE, MATJAŽ MRAK, ALMA MERKLIN in TONE PARTLJIČ. Program bo povezoval Tomaž Simetinger, udeležence na svečanosti pa bodo nagovorili g. Janez Sušnik, predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije, g. Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana, slavnostna govorka pa bo dr. Anja Kopač Mrak, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Na svečanosti bodo podeljena tudi priznanja za dolgoletnos odelovanje, imenovan pa bo tudi ambasador 16. festivala.
Kulturni program pripravlja Javni sklad RS za kulturne dejavnosti.

Vljubno vabljeni!


   
   
 
 

Meritve krvnega sladkorja in holesterola

26.09.2016 18:14

Tudi letos bo na festivalu postavljena prepoznavna modro-bela diabetes INFO točka, zdravstvene kampanje Bodi odličnjak!,  na kateri vam bodo prijazne predstavnice izmerile krvni sladkor in holesterol, posvetovali pa se boste lahko tudi o zdravi prehrani.

Z obiskom diabetes INFO točke se boste poleg meritve sladkorja v krvi podučili o pomenu pravočasnega odkrivanja povišanega sladkorja za omejevanje diabetesa in preprečitev diabetičnih zapletov. V Sloveniji sicer kar ena tretjina oseb z diabetesom ne ve, da ga ima. Po opravljeni meritvi sladkorja boste prejeli zdravstveno obvestilo z vašimi rezultatom in referenčnimi vrednostmi, z začetkom Festivala  pa bo izšla tudi publikacija Diabetes, ki z 200.000 izvodi prinese najaktualnejše novice o diabetesu v najbolj oddaljene kotičke Slovenije.
 
 
 
Vir fotografije: MedcityNews

NOVO! Skupinski nastop ministrstev s predstavitvijo e-storitev za starejše

24.09.2016 12:27

Na letošnjem festivalu boste obiskovalci lahko spremljali predstavitev e-naročanja, e-storitev in e-portalov, ki vam bodo olajšali marsikatero odločitev in skrajšali marsikatero pot. Na skupnem prostoru ministrstev vam bodo na voljo informacije kot na primer:
  • vpis v zemljiško knjigo;
  • raba centralnega registra oporok;
  • predstavitev 25 različnih vlog, med drugim tudi za vojne veterane in žrtve nasilja;
  • možnost oddaje anonimne elektronske e-prijave kaznivih dejanj;
  • predstavitev e-portalov za iskanje informacij, novic, dogodkov in knjig s področja kulture
  • in še veliko drugega.
Vabljeni v prvo preddverje na skupni razstavnih prostor ministrstev!

 
 

Vabljeni k razpravi

22.09.2016 19:38

Kot vsako leto bo tudi v letošnjem letu strokovni program festivala velik poudarek dal strategijam aktivnega staranja, dolgožive družbe in odzivanju na demografske spremembe. Ob tej priložnosti vas vabimo, da se tudi sami udeležite številnih razprav.

Vabimo vas na
OTVORITVENO OKROGLO MIZO 16. F3ŽO:
PREDSTAVITEV GLAVNIH CILJEV STRATEGIJE AKTIVNEGA STARANJA

ki jo bosta vodila Marija Pukl, državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade RS in Boštjan Vasle, Urad RS za makroekonomske analize in razvoj
(sreda, 28. september, Kosovelova dvorana, 14.00–16.00)

Strokovni program festivala se bo nadaljeval še vse tri dni festivala. Tako bodo potekale okrogle mize in razprave o strategijah dolgožive družbe, vključujoč program dolgotrajne oskrbe, predstavljene bodo  dobre prakse v Sloveniji, velik poudarek pa bo na digitalnem medgeneracijskem povezovanju. V letošnjem letu pa bo strokovni program festivala namenjen tudi ustvarjalnosti starejših pod geslom Talent se ne stara.

 
 

Znan seznam razstavljavcev

21.09.2016 17:07

Kot vsako leto bodo razstavljavci festivala predstavili številne izdelke in storitve, ki izboljšujejo kakovost bivanja starejših. Predstavila se bodo društva upokojencev, zdravilišča, kulturne ustanove, farmacevtska podjetja, domovi za starejše, športna društva, izobraževalne institucije, medijske hiše, založniki, IT podjetja idr.

Seznam razstavljavcev v letošnjem letu je na voljo tukaj:

 
<< < 1 2 3 4 5 > >>

Naročite se na
e-Novice F3ŽO

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke